Με αναφορά στο επεισόδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, «ήταν ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό. Δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να γίνεται αρένα μποξ. Να συγχαρώ τον πρόεδρο της Βουλής για τα αντανακλαστικά του. Παράλληλα, ήταν αποκαλυπτικός καθώς φάνηκε τι συμβαίνει στην ακροδεξιά πολυκατοικία, ή αυθαίρετο καλύτερα, μοιάζει αυτό το συνονθύλευμα των κομμάτων που έχουν εισέλθει στη Βουλή. Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιους πρεσβεύουν αυτά τα κόμματα».

Αναφερόμενος στον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός διαδικασίας από τον Άρειο Πάγο μετά από ρύθμισή που προώθησε η Νέα Δημοκρατία. Αναφέρομαι φυσικά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται με πράξεις και ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Βελόπουλου, που κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να μην προσέλθουν στις εκκλησίες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι απαράδεκτες και κανείς δεν έχει το χριστιανόμετρο.

Αναφερόμενος στην αύξηση των ποσοστών των ακραίων κομμάτων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πάντα υπήρχαν κόμματα δεξιά της ΝΔ και δεν έπαιρναν ευκαταφρόνητο ποσοστό. Ταυτόχρονα υπάρχει μια συνολική τάση της ακροδεξιάς. Αυτό έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Περιορίσαμε στο ελάχιστο της ροές, φυλάξαμε τα σύνορά μας και αλλάξαμε όλη την πολιτική της ΕΕ σε αυτό το ζήτημα. Η προσέγγιση με την Τουρκία γίνεται με τους όρους μας. Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας. Δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας η ψήφος σε αυτά τα κόμματα».