Μητσοτάκης: Με ρύθμιση της ΝΔ βρέθηκαν εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το χθεσινό περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του ανεξάρτητου βουλευτή – προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες – Κωνσταντίνου Φλώρου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ» υπογράμμισε. Την ίδια στιγμή συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για την άμεση αντίδρασή του, η οποία απέδειξε ότι ο κοινοβουλευτισμός έχει τα θεσμικά αντίβαρα για να αντιμετωπίσει ακραίες συμπεριφορές.

Αναφορικά με το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Με ρύθμιση της ΝΔ βρέθηκαν εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες» ενώ μίλησε για ανάχωμα Δημοκρατίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός διαδικασίας από τον Άρειο Πάγο μετά από ρύθμισή που προώθησε η Νέα Δημοκρατία. Αναφέρομαι φυσικά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην ξεχνάμε, είχε κυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται με πράξεις και ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες και διχαστικές τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, αναφορικά με τις προσελεύσεις πολιτικών στους ιερούς ναούς, ενόψει του Πάσχα.