Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Ξέρει ότι ο πατέρας του αγαπάει τη δουλειά, αλλά ανησυχεί» – Γιατί ο Κάρολος είναι σαν «λιοντάρι στο κλουβί»

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ ανησυχεί για τον βασιλιά Κάρολο, καθώς o τελευταίος επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα εν μέσω της θεραπείας του για τον καρκίνο, όπως ισχυρίστηκε ένας φίλος του.
Σε προσωπικές επιστολές, ο Κάρολος έλεγε στους φίλους του για την απογοήτευσή του καθώς παλεύει με την ασθένεια. Ο Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα αυτή την εβδομάδα, και φέρεται να ζήτησε από τους βοηθούς του να “υπερφορτώσουν το ημερολόγιό του”.

Έτσι ο Ουίλιαμ ανησυχεί μήπως ο πατέρας του κάνει πάρα πολλά και πολύ σύντομα σε σχέση με την θεραπεία του, γράφει η SUN.  Μια πηγή κοντά στον πρίγκιπα δήλωσε στους Times: “Θέλει να βεβαιωθεί ότι ο πατέρας του ισορροπεί την ανάρρωσή του. Ξέρει ότι ο πατέρας του αγαπάει τη δουλειά, αλλά ανησυχεί γι’ αυτόν”.

Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση επισκεπτόμενος ένα νοσοκομείο για καρκινοπαθείς νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα. Και χθες ο Κάρολος απαθανατίστηκε να αγκαλιάζει τρυφερά την ανιψιά του Zara Tindall, πρώην Ολυμπιονίκη ιππέα, στην τρίτη βασιλική του εμφάνιση αυτή την εβδομάδα.

Ο Κάρολος έχει περάσει σχεδόν τρεις μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από την στιγμή που άρχισε την θεραπεία του για τον καρκίνο.

Ένας φίλος που δεν κατονομάζεται εξήγησε: “Είναι σαν το λιοντάρι σε κλουβί, και τους τρελαίνει όλους όταν είναι κολλημένος στο σπίτι. Έχει απογοητευτεί, γιατί υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που θέλει να πετύχει. Έχει πολύ υψηλά πρότυπα δημόσιας υπηρεσίας και πραγματικά αισθάνεται ότι απογοητεύει τους ανθρώπους και τους θεσμούς αν δεν είναι εκεί έξω και δεν κάνει όλα αυτά τα δημόσια καθήκοντα που απαιτεί η θέση του και ο ρόλος του».

Αυτό συμβαίνει καθώς ο Δούκας του Σάσεξ, 39 ετών, πρόκειται να μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα για μια εκδήλωση των Invictus Games, ενώ η Μέγκαν αναμένεται να παραμείνει στην Καλιφόρνια.

Ο Χάρι θα βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου για την τελετή των Invictus Games και είναι κατανοητό ότι θέλει πολύ να δει τον πατέρα του.
Συνομίλησαν για 30 λεπτά τον Φεβρουάριο – λίγες ημέρες μετά τη διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά.

Ο βασιλιάς αναμένεται να παρευρεθεί στο πρώτο garden party του έτους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από τις 4 το απόγευμα. Και οι δύο εκδηλώσεις θα τελειώσουν γύρω στις 6μμ, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη συνάντηση μετά το ταξίδι που είχε κάνει ο Χάρι στην Βρετανία, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μια βασιλική πηγή δήλωσε στη Sun: «Ο Χάρι βρίσκεται κανονικά 5.000 μίλια μακριά στην Καλιφόρνια, αλλά από ευτυχή σύμπτωση την Τετάρτη θα απέχουν μόλις δύο μίλια.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θέλει πολύ να δει τον πατέρα του καθώς αυτός συνεχίζει την ανάρρωσή του και οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν άλλη μία, κάποιου είδους, επανασύνδεση την επόμενη εβδομάδα».

Ο Ουίλιαμ θα λείψει από την πρωτεύουσα την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή έχει υποχρεώσεις στην Κορνουάλη και στις Νήσους Scilly.