Για να σηματοδοτήσουν αυτό το ορόσημο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε κέντρο θεραπείας του καρκίνου την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα συναντηθούν με ειδικούς ιατρούς και ασθενείς. Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη από μια σειρά υποχρεώσεων που θα αναλάβει ο βασιλιάς τις επόμενες εβδομάδες.

Στα καθήκοντά του επιστρέφει σύντομα «μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης» ο βασιλιάς Κάρολος, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έπειτα από την ανακοίνωση της διάγνωσης αδιευκρίνιστου τύπου καρκίνου.

Ευχάριστα νέα για τον βασιλιά Κάρολο και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, καθώς έλαβε άδεια να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Κάρολος έλαβε άδεια να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα, αφού «ικανοποίησε» τους γιατρούς με την ανάρρωσή του στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Ο 75χρονος μονάρχης, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, αναμένεται να επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη ένα αντικαρκινικό θεραπευτικό κέντρο, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς και ασθενείς.

Ακόμη, το Παλάτι ανακοίνωσε πως το βασιλικό ζεύγος θα υποδεχθεί τον Ιούνιο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας που θα πραγματοποιήσει επίσημη πολιτειακή επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Αυτού Μεγαλειότης θα επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντά του, μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης, μετά την πρόσφατη διάγνωση του καρκίνου του.

Επιπλέον, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα φιλοξενήσουν τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψη τον Ιούνιο, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της Στέψης, ο βασιλιάς και η βασίλισσα παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις ευχές που έλαβαν από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους».