Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision ξεκίνησε στο Μάλμε και η αρχή είχε έντονη «γεύση» από Κύπρο.

Οι διοργανωτές πριν ξεκινήσει η παρουσίαση των χωρών που συμμετέχουν στον α’ ημιτελικό, ξεκινούν με ένα σόου στο οποίο συμμετέχουν παλαιότεροι νικητές και συμμετέχοντες στον θεσμό, με την Ελένη Φουρέιρα να τραγουδά το “Fuego” στο εναρκτήριο μέρος του αποψινού σόου, τραγούδι με το οποίο είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο to 2018.

Η performer ξεσήκωσε το κοινό με το τραγούδι που μπορεί να μην κέρδισε εκείνη τη χρονιά τον διαγωνισμό, ωστόσο για δεύτερη φορά την καλούν ως guest στην Eurovision και μάλιστα κάνοντας φέτος «ποδαρικό» στον διαγωνισμό στο Μάλμε.

Οσον αφορά το καθαρό μέρος του διαγωνισμού, η Κύπρος εμφανίζεται πρώτη κατά σειρά, με την 17χρονη Silia Kapsis και το Liar.

Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον Α΄ Ημιτελικό: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο.

Από τον αποψινό τελικό θα προκριθούν 10 χώρες, ενώ Γερμανια, Βρετανία και Σουηδία έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στον τελικό της Κυριακής (big-5 συν τους διοργανωτές) και απόψε απλά παρουσιάζουν τα τραγούδια τους, σε μία από τις καινοτομίες των διοργανωτών.

Να τονιστεί πως την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός με την συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι με το «Ζάρι», το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, βρίσκεται στην 9η θέση.