Ο χρωματισμός των SF-24 θα φέρει τόνους του μπλε χρώματος με την Ferrari να γιορτάζει έτσι τα 70 χρόνια αγωνιστικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Έχουμε συνηθίσει τα αγωνιστικά από το Μαρανέλο να φέρουν το εμβληματικό rosso corsa (αγωνιστικό κόκκινο) το οποίο έχει τις καταβολές του στις απαρχές του ιταλικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Βλέπετε, πριν ακόμη θεσπιστεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1, υπήρχαν οι αγώνες Grand Prix στους οποίους συμμετείχαν κατασκευαστές από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Το χρώμα του αγωνιστικού κάθε εταιρίας είχε άμεση σχέση με την χώρα προέλευσής της. Οι ιταλικές εταιρίες είχαν κόκκινα αγωνιστικά (rosso corsa), οι γαλλικές μπλε (bleue de France), οι αγγλικές πράσινο (British racing green) και οι γερμανικές άσπρο και μετέπειτα ασημί.

Ωστόσο κατά την πλούσια ιστορία της, η Ferrari έχει χρησιμοποιήσει και εναλλακτικούς χρωματισμούς σε ορισμένες περιστάσεις. Επί παραδείγματι αρκετές φορές τα μονοθέσια της Scuderia είχαν τρέξει με την μπλε απόχρωση Azzuro La Plata.

Ο Τζον Σέρτις, μάλιστα, είχε κατακτήσει τον τίτλο της F1 στο Μεξικό του 1964 οδηγώντας μία Ferrari 1512 η οποία ήταν βαμμένη άσπρη-μπλε. Αυτά ήταν τα χρώματα της North American Racing Team, του παραρτήματος της Ferrari, δηλαδή, στις ΗΠΑ.

Έτσι η Scuderia θα επαναφέρει το μπλε χρώμα στα μονοθέσια των Λεκλέρ-Σάινθ για τον αγώνα του Μαϊάμι. Ας μην ανησυχούν οι πιο… παραδοσιακοί φίλοι της Scuderia. Τα μονοθέσια δεν θα είναι εντελώς μπλε, όπως στην παραπάνω φωτογραφία, παρά θα φέρουν τόνους του χρώματος αυτού σε διάφορα σημεία τους.