Η BMW ανανεώνει δύο από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα στην γκάμα της, εστιάζοντας κυρίως σε μία πιο ήπια προσέγγιση στη μάσκα η οποία είχε προκαλέσει τόσες συζητήσεις.

Η BMW παρουσίασε ένα facelift για τη Σειρά 4 Gran Coupe και τις i4 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, με ανανεωμένα στιλιστικά στοιχεία και βελτιωμένες επιλογές στο εσωτερικό.

Τοποθετημένη ως η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν περισσότερο χώρο από ένα στάνταρ κουπέ της Σειράς 4 και περισσότερο στυλ από ένα σεντάν της Σειράς 3, η Gran Coupe κατέχει τη θέση του μοντέλου με τις περισσότερες πωλήσεις στη γκάμα της Σειράς 4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διατίθεται και ως ηλεκτρικό i4, το κορυφαίο σε πωλήσεις EV της BMW, αν και υπάρχουν και οι εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις για το 2024, ξεχωρίζουν οι αλλαγές στην περιβόητη μάσκα.

Αρχικά αντικείμενο πολλών επικρίσεων κατά το ντεμπούτο της το 2021, η μάσκα διαθέτει τώρα ένα ματ φινίρισμα χρωμίου για να μετριάσει την εμφάνισή της, αν και διατίθεται επίσης μια πιο επιθετική επιλογή μαύρου περιβλήματος.

Οι νέοι προβολείς LED, προαιρετικά εξοπλισμένοι με προσαρμοζόμενες μονάδες με μπλε ένθετα, προσδίδουν μια πιο κομψή εμφάνιση στο μπροστινό μέρος.

Επιπλέον, οι πίσω εξατμίσεις έχουν μεγαλώσει κατά 10 χιλιοστά σε διάμετρο, ενώ υπάρχουν και δύο νέες επιλογές σε χρώματα.

Περνώντας στο εσωτερικό, η ανανεωμένη Σειρά 4 Gran Coupe διατηρεί την εσωτερική διάταξη «Curved Display» της BMW, η οποία τώρα ενσωματώνει το πιο πρόσφατο σύστημα iDrive με επανασχεδιασμένες συντομεύσεις που στοχεύουν στη μείωση της απόσπασης της προσοχής.

Ένα νέο τιμόνι με paddles αλλαγής ταχυτήτων είναι στάνταρ, ενώ οι επιλογές εξατομίκευσης του εσωτερικού περιλαμβάνουν επενδύσεις από ξύλο ανοιχτού χρώματος και γυάλινους διακόπτες «CraftedClarity» που δανείστηκαν από το iX.

Οι επιλογές κινητήρων παραμένουν αμετάβλητες, προσφέροντας δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις: 420i και M440i, και οι δύο σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

Εκτός από την Σειρά 4 Grand Coupe η BMW έκανε ένα μικρό facelift και στην i4 η οποία αποκαλύφθηκε και αυτή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Ως το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα της BMW, με 83.000 πωλήσεις το 2023, η i4 δέχεται αυτές τις αναβαθμίσεις για να διατηρήσει το πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το facelift περιλαμβάνει λεπτές σχεδιαστικές αναθεωρήσεις, με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού.

 Οι αλλαγές στο εξωτερικό περιλαμβάνουν μια αναθεωρημένη μάσκα με ματ χρώμιο ή γυαλιστερό μαύρο περίγραμμα, ανανεωμένους προβολείς LED και νέες χρωματικές επιλογές.

Στο εσωτερικό, η i4 έχει βελτιώσεις όπως νέο τιμόνι, αναθεωρημένα χειριστήρια αεραγωγών, καθώς και την επιλογή για επενδύσεις από ξύλο ανοιχτού χρώματος και γυάλινο διακόπτη «CraftedClarity» από το μοντέλο iX.

Το εσωτερικό διατηρεί το Curved Display της BMW, ενσωματώνοντας μια μεγάλη οθόνη αφής και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος είναι πλέον εξοπλισμένος με κουμπιά συντόμευσης για βελτιωμένη λειτουργικότητα. Αλλαγές στα μηχανικά μέρη και τα ηλεκτρικά συστήματα δεν υπάρχουν.

Η ανανεωμένη BMW M4 Gran Coupe και η i4 θα είναι διαθέσιμες μέσα στην άνοιξη, σε τιμές που δεν θα διαφοροποιούνται σημαντικά από τις υπάρχουσες εκδόσεις.