Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα η 49χρονη, που το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (4/5) σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο.

Η δράστις του εγκλήματος, που φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, κατάφερε στον 70χρονο πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας υδραυλικό κάβουρα.

Στη συνέχεια, κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε πως σκότωσε τον πατέρα της. «Ελάτε έχω σκοτώσει τον πατέρα μου», ανέφερε στο τηλεφώνημα λίγο πριν τις 08:30. Στο σπίτι του θύματος στον Άγιο Νικόλαο στο Βαθύ έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί και ιατροδικαστής.

Η γυναίκα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να αναζητούν τα αίτια που οδήγησαν στην δολοφονία του ίδιου της του πατέρα. «Δεν άντεχα άλλο και τον σκότωσα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική. Τις τελευταίες ώρες έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την πράξη της. Μάλιστα, λύγισε κάποιες στιγμές και ζήτησε να μιλήσει με τον γιο της στο τηλέφωνο, ο οποίος βρίσκεται σε σοκ.

Οι γείτονες στη Σάμο μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο, καπετάνιο στο επάγγελμα, ο οποίος είχε ξεμπαρκάρει πολλά χρόνια και ήθελε να περάσει μια ήρεμη ζωή στο νησί.

«Στη Σάμο ο 70χρονος ήρθε χωρισμένος μαζί με την κόρη του. Ήταν καπετάνιος στα βαπόρια και είχε έναν εγγονό γύρω στα 20. Οι σχέσεις του πατέρα και της κόρης δεν ήταν και τόσο καλές. Είχα την εντύπωση ότι τώρα εκείνη δεν ήταν εδώ. Δεν ξέρω μήπως  ήρθε για τις γιορτές. Δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ο άνδρας ζούσε μόνος του», σημείωσε ένας γείτονας.

Συγγενής του θύματος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η 49χρονη από τότε που χώρισε, τα τελευταία 15 χρόνια έμενε στη Σάμο με τον πατέρα  της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει τον είχε χτυπήσει ξανά τα Χριστούγεννα. «Τον είχε ξαναχτυπήσει τον πατέρα της τα Χριστούγεννα. Το κορίτσι αυτό είναι πολύ άρρωστο, έχει ένας είδος σχιζοφρένειας, τώρα χρόνια και δεν έπαιρνε τα φάρμακά της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από αυτό το περιστατικό, είχε γίνει εγκλεισμός της σε κλινική όμως αρνιόταν να πάρει την αγωγή της και έλεγε σε όσους την συμβούλευαν να ακολουθήσει τη θεραπεία της «να πάρετε εσείς χάπια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 49χρονη θεωρούσε πως τη δηλητηριάζει ο πατέρας της, ενώ εκείνος προσπαθούσε να της χορηγήσει τα φάρμακα βάζοντάς τα στο φαγητό της. Αυτός μάλιστα ήταν και ένας από τους λόγους που τσακώνονταν συχνά.