Για λάθος και έναν αθώο τσακωμό παιδιών μεταξύ παιδιών, ο οποίος όμως ήταν μία αντίδραση του 7χρονου γιου του στις συνεχείς προκλήσεις και ύβρεις από παρέα παιδιών απέδωσε τον ξυλοδαρμό του 9χρονου στην Πάτρα, ο πατέρας του παιδιού.

Μάλιστα ανέβηκε και βίντεο στο Tik Tok που καταγράφει τον ξυλοδαρμό, με τον πατέρα να ισχυρίζεται πως καταγράφει το τέλος και όχι την αρχή του τσακωμού. Ο 7χρονος καθόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του μαζί με την 6χρονη αδελφή του όταν σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του πατέρα μια παρέα τεσσάρων παιδιών από κάτω άρχισε να τον προκαλεί διαρκώς.

«Κατέβηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν θεωρώ ότι έπραξε σωστά, αλλά κατέβηκε. Έγινε ένας τσακωμός αθώος και αν δείτε το βίντεο λίγο καλύτερα, την ώρα που πάνε να τσακωθούν τα παιδιά γελάνε», είπε ο πατέρας του 7χρονου μιλώντας στο MEGA και στο «Live News».

«Ε ναι, δεν είναι σωστό, αλλά είναι ένας αθώος τσακωμός από αυτούς που γίνονται μεταξύ των παιδιών. Τα παιδιά τσακώνονται. Το μεγαλύτερο λάθος του γιου μου είναι πως ανέβασε το βίντεο αυτό στο TikTok», θα παραδεχτεί ακόμα ο πατέρας.

«Δεν καταλήγω στον τσακωμό. Οι τσακωμοί μεταξύ παιδιών θα γίνονται. Εστιάζω στο ότι ανέβηκε. Αυτό το κατακρίνω και δεν το επικροτώ. Δεν το είχα δει. Όταν μου το είπαν το κατέβασα και τιμώρησα το παιδί μου. Έπρεπε να πράξω έτσι σαν γονιός», είπε ακόμα ο πατέρας του 7χρονου.

Κι ενώ ο πατέρας του 7χρονου μίλησε για έναν αθώο τσακωμό, η μητέρα του παιδιού που δέχτηκε το ξύλο περιέγραψε στο MEGA πως είδε το παιδί της να γυρνά στο σπίτι.

«Έκλαιγε και μου είπε – σημαδεμένος στο πρόσωπο- ότι τσακώθηκε με ένα παιδί και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Τον χτύπησε και τον κλώτσησε και τον είχε στριμώξει στη γωνία. Είχε σημάδια στο μάγουλο και κάτω από το μάτι», είπε η μητέρα του 9χρονου.

«Ο πατέρας δεν γνώριζε τίποτα. Του έδειξα εγώ το βίντεο που ανέβασε ο γιος του. Μου ζήτησε ο πατέρας συγγνώμη όχι το παιδί. Του είπα θα κινηθώ νομικά», είπε η μητέρα του 9χρονου.

«Βρίζανε τον γιο και την κόρη μου και είχαν μπουκάλι οινόπνευμα μαζί τους και τα καταβρέχανε»

Ο πατέρας υποστηρίζει πως το κινητό και ο λογαριασμός στο ΤikTok δεν είναι του παιδιού αλλά του ίδιου. Επιπλέον τόνισε πως ουδέποτε είπε στο άλλο παιδί να τραβήξει βίντεο και πως το έκανε μόνο του.

«Βρίζανε τον γιο και την κόρη μου και είχαν μπουκάλι οινόπνευμα μαζί τους και τα καταβρέχανε. Από εκεί κάτω τον προκαλούσαν ‘κατέβα κάτω να σε πλακώσουμε στο ξύλο’. Παιδιά είναι, θα τα πουν αυτά, και κάποια στιγμή κατεβαίνει κάτω ο δικός μου γιος», είπε ακόμα ο πατέρας του 7χρονου.

«Κατέβηκε για να υπερασπιστεί την αδελφή και τον εαυτό του» λέει ο πατέρας του 7χρονου ο οποίος πάντως υποστηρίζει πως αν είχε αντιληφθεί πως κατέβαινε για τσακωμό δεν θα τον άφηνε.

«Στην αρχή του επιτέθηκαν. Το χτύπησαν. Προκλήθηκε. Κατέβηκε κάτω να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Του επιτέθηκαν και τα τέσσερα», είπε.

«Έδωσε το κινητό για να μην το σπάσει. Και ο άλλος τράβηξε το βίντεο. Χωρίς να καταλάβει τη σοβαρότητα το είδε σαν παιχνίδι και το ανέβασε», είπε ακόμα ο πατέρας του 7χρονου.

Ο πατέρας μίλησε και ζωντανά στο Live News και όπως είπε «δεν έχει TikTok το παιδί, ήταν το δικό μου. Είχε πρόσβαση στον λογαριασμό το οποίο είναι λάθος. Το βίντεο που κακώς ανέβηκε, ανέβηκε χωρίς υπότιτλους. Οι υπότιτλοι που μπήκαν, κάποιος τα επεξεργάστηκε, το παιδί δεν ξέρει να γράφει ολοκληρωμένες προτάσεις χωρίς ορθογραφικά».

«Πάντα στα παιδιά μου λέω προσοχή με τα όσα ανεβάζουν και τι όχι.  Τα παιδιά ακούνε περισσότερο. Ήταν λάθος που ανέβηκε το βίντεο. Δεν το επικροτώ, το κατακρίνω. Ο καυγάς είναι λάθος, αλλά από κάπου προήλθε, δεν κατέβηκε στα καλά καθούμενα το παιδί κάτω», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον πατέρα: «Όλα ξεκίνησαν όταν τα παιδιά μου ήταν στο μπαλκόνι και τέσσερα παιδιά πέρασαν από κάτω, τα οποία τους προκαλούσαν και τους έβριζαν με άσχημο τρόπο. Είχαν κι ένα μπουκάλι οινόπνευμα και τα καταβρέχανε. Τα άκουγα και βγήκα στο μπαλκόνι και τους είπα να πάνε πιο πέρα και πήρα και τα παιδιά μου μέσα, αλλά ξαναβγήκαν στο μπαλκόνι. Συνέχισαν να τα βρίζουν και να τους κάνουν bullying. Και τους λέει ο γιος μου ‘φύγετε γιατί θα κατέβω κάτω’, παιδικό. Κατέβηκε κι όταν κατέβηκε τα παιδιά που ήταν τέσσερα του επιτέθηκαν. Έδωσε το κινητό σε ένα από τα παιδιά αυτής της παρέας και το ένα παιδί που πήρε το κινητό άρχισε να τους καταγράφει. Η ανάρτηση έγινε την επόμενη ημέρα και του είπα πως δεν πρέπει να τσακωνόμαστε».

Η μητέρα του 9χρονου από την άλλη βρίσκεται ακόμη σε σοκ και δηλώνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε μήνυση. Η αστυνομία από την πλευρά διεξάγει τη δική της έρευνα που αν μη τι άλλο έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας.