Με γκολ του Ενζολά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Φιορεντίνα πήρε «προβάδισμα» στον δεύτερο ζευγάρι του Conference League: 3-2 οι Ιταλοί τη Μπριζ και όπως ο καθένας καταλαβαίνει οι λογαριασμοί μένουν ορθάνοιχτοι για τη ρεβάνς.

Η Φιορεντίνα ξεκίνησε υποδειγματικά και προηγήθηκε μόλις στο 5΄με τον Σοτίλ. Η Μπριζ ισοφάρισε με πέναλτι του Βανάκεν (17΄) στο 37΄όμως βρέθηκε εκ νέου να κυνηγά στο σκορ από το γκολ του Μπελότι! Και ενώ η αποβολή του Ονιεντίκα (61΄) έβαλε τους Βέλγους με την πλάτη στον τοίχο; Ο Τιάγκο ισοφάρισε ξανά (63΄) επιβεβαιώνοντας ότι η Μπριζ θα πουλήσει το τομάρι της ακριβά.

Το τελευταίο ημίωρο, βρήκε την Φιορεντίνα να πιέζει και να ψάχνει το γκολ της νίκης που θα της έδινε αβαντάζ πρόκρισης για τον τελικό στην OPAP Arena και το βρήκε στο 90+1′, με τον Ενζολά να λυτρώνει την ομάδα του γράφοντας το 3-2 -έχοντας μπει αλλαγή στο 88ο λεπτό- και να την στέλνει με άλλο αέρα στο Βέλγιο την άλλη Πέμπτη (09/05), για να διεκδικήσει τη δεύτερη σερί παρουσία της στον τελικό του Conference (έχασε πέρυσι από την Γουέστ Χαμ).

Φιορεντίνα: Τεράτσιανο, Ντοντό, Μαρτίνες, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Αρτούρ (70’ Λοπές), Μποναβεντούρα, Μπελτράν (71’ Ικονέ), Γκονθάλεθ, Σοτίλ (52’ Κουαμέ), Μπελότι

Μπριζ: Γιάκερς, Μέχελε, Σπίλερς (90+3′ Ορντόνες), Σαμπέ, Μάιερ, Ονιεντικά, Οντόι (90+3′ Μπαλάντα), Σκόρας (66’ Νίλσεν), Φανάκεν, Γιουτγκλά (79’ Φέτλεσεν), Τιάγκο