Και σήμερα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκαν στους χώρους της λαϊκής αγοράς και πραγματοποίησαν ελέγχους. Συνελήφθησαν τρία άτομα για παρεμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα είδη παρεμπορίου, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιομηχανικά είδη. Και σήμερα στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΔΟΣ καθώς είχαν συγκεντρωθεί και άτομα που αντιδρούν στους ελέγχους.

Νέα επιχείρηση κατά του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε και σήμερα στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι από το περασμένο Σάββατο η εικόνα με τους παράνομους πωλητές ήταν αισθητά βελτιωμένη.

Αγγελούδης για επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στην Ξηροκρήνη: Κάθε Σάββατο θα υπάρχει αστυνόμευση

Σε ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες η Ομοσπονδία Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τα αποτελέσματα που είχαν οι έως τώρα έλεγχοι. «Οι παράνομοι πωλητές αποτελούσαν έναν βραχνά για τη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, αφού η παρουσία τους δημιουργούσε πολλαπλή ζημιά», ανέφερε η Ομοσπονδία.

Διαβάστε – Θεσσαλονίκη – Επαγγελματίες Λαϊκών Αγορών: Λύθηκε μετά από χρόνια το πρόβλημα των παράνομων πωλητών στην Ξηροκρήνη

Από τα τέλη Ιανουαρίου η δημοτική αρχή με τη Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛΑΣ υπό την ομπρέλα της ΔΙΜΕΑ πραγματοποιεί συνεχώς ελέγχους για το παρεμπόριο. Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας ότι μέσα σε ένα δίμηνο από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 26 Μαρτίου 2024, κατασχέθηκαν 20.809 προϊόντα παρεμπορίου, έγιναν 38 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 47 πρόστιμα στους παραβάτες.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις λαϊκές αγορές της Ξηροκρήνης (7), στην Κανάρη (4), στην Κλεάνθους (3), στην Σόλωνος (3) και στη Βούλγαρη (2) καθώς και στη Νέα Παραλία και στο ιστορικό κέντρο.