Την προσωρινή κράτηση του απότακτου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία αποφάσισε η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός του 48χρονου, πρώην αστυνομικού, που απολογήθηκε και προφυλακίστηκε σήμερα, κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ακόμα δύο άτομα, που έλαβαν προθεσμίες προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη, χαρακτηρίζοντας ως ψευδή και ανυπόστατη την καταγγελία, την οποία απέδωσε σε σκευωρία. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια, οι οποίοι ομόφωνα τον έκριναν προφυλακιστέο. Ο ίδιος, φέρεται πως έχει αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω εμπλοκής του σε απάτες, ενώ απηλλάγη από δικαστήρια για τις κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών που αντιμετώπιζε.

Της κατάθεσης του αστυνομικού είχε προηγηθεί η καταγγελία από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό χώρο, ο οποίος διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή του δήμου Θέρμης. Σύμφωνα καταγγέλοντα, ο πρώην αστυνομικός μαζί με δύο ακόμα άτομα, καθώς και ενός 48χρονου ακόμα προέβησαν σε απειλή σε βάρος του μέσα στο κατάστημα του, ζητώντας εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, μέρος του οποίου φέρεται πως προέρχεται από χρέος τού καταγγέλλοντος προς 45χρονο, υπήκοο Αλβανίας, από παλιότερη επαγγελματική συνεργασία τους. Κατόπιν ο δεύτερος 48χρονος έδειξε στον επιχειρηματία ένα όπλο και μία χειροβομβίδα ως απειλή, για τον λόγο αυτό κατηγορείται και για την διακεκριμένης κατοχής όπλων, ενώ στον 45χρονο αλλοδαπό καταλογίζεται η πράξη της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρας εκβίασης.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.