Όπως αποκάλυψε, ο πατέρας του δεν είχε οξυγόνο, έπαθε αποκορεσμό και ανακοπή καρδιάς. Εν τέλει, παρά την άρνηση των γιατρών για διασωλήνωση, καθώς δήλωναν ότι ο 78χρονος ήταν καλά, αποφασίστηκε να μπει στη ΜΕΘ.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου.

«Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά», δήλωνε ο βουλευτής πριν ο πατέρας του αφήσει, δυστυχώς, την τελευταία του πνοή.

«Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την οικογένειά μου». «Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλό του μιας και έχει διαβητικό πόδι. Του φέρθηκαν πολύ καλά στη Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο». Ο κ. Καλλιάνος δεν είχε θελήσει, σε αυτό το σημείο, να κατονομάσει το νοσοκομείο και τον συγκεκριμένο καθηγητή που είχε αναλάβει τον πατέρα του, αφού του είχαν ακρωτηριάσει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Ο Κούγιας αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της οικογένειας του Καλλιάνου

«Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε αποκορεσμό, δηλαδή έπεφτε το οξυγόνο» εξηγούσε στο βίντεο ο κ. Καλλιάνος και συνέχιζε, λέγοντας: «Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ, γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι καλά». «Ο γιατρός που τον χειρούργησε και όλη η ομάδα μου είπαν ότι “υπογράφουμε όλοι” ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά, πάρα πολύ καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ». «Δεν τον βάζανε, “όχι είναι καλά”, επέμεναν οι γιατροί», σύμφωνα με τα όσα κατάγγελλε ο κ. Καλλιάνος και εξηγούσε ότι επί πέντε ημέρες «μας έλεγαν ότι είναι πάρα πολύ καλά, ενώ μόλις έβγαζε τη μάσκα, πήγαινε ο κορεσμός στο 60».

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του Καλλιάνου στην υπόθεση:

Στο σημείο αυτό, ο κ. Καλλιάνος είχε ξεσπάσει σε λυγμούς, λέγοντας: «Έχουν στερέψει τα δάκρυά μου να τους παρακαλάω να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε αποκορεσμό και έπαθε και ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν και τον έβαλαν στην εντατική». «Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου», έλεγε ο ίδιος και συνέχιζε, κλαίγοντας: «Συγγνώμη που κλαίω… αν και είναι δύσκολα τα πράγματα για τον πατέρα μου πια, ελπίζω να τα καταφέρει. Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες».

«Ο κος Γιάννης Καλλιάνος, η μητέρα του και ο αδελφός του ανέθεσαν στον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια την νομική τους εκπροσώπηση στην υπόθεση που έχει δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον κο Γιάννη Καλλιάνο και αφορά τις συνθήκες νοσηλείας και τις ιατρικές επιλογές γιατρών γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκε ο πατέρας του και μετά από μια σειρά ακρωτηριασμών, ενώ αρχικά οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση της υγείας του πατέρα του ήταν τέτοια που δεν κινδύνευε η ζωή του σε καμία περίπτωση, τελικώς υπέστη ανακοπή, ακολούθως περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση και σήμερα έχασε την ζωή του.

«Πήρα τους πάντες τηλέφωνο και δεν κατάφερα να βοηθήσω τον πατέρα μου», ανέφερε, κλαίγοντας με λυγμούς και προσέθετε ότι όταν ζήτησε τον λόγο από τον καθηγητή που τον διαβεβαίωνε ότι ο πατέρας του είναι καλά, εκείνος το αρνήθηκε. Στο σημείο αυτό, ο Γιάννης Καλλιάνος είχε αποκαλύψει πως το νοσοκομείο για το οποίο μιλούσε είναι το Αττικό, ενώ δεν ανέφερε το όνομα του καθηγητή που χειρούργησε τον πατέρα του. «Πρέπει στη χώρα αυτή, οι άνθρωποι να έχουν την περίθαλψη που πρέπει», κατέληγε στο βίντεο.

Το δικηγορικό μας γραφείο με τους συνεργάτες του και τη βοήθεια ειδικών ιατροδικαστών, αφού λάβουμε στην κατοχή μας τον ιατρικό φάκελο τον οποίον θα μελετήσουν οι επιστημονικοί συνεργάτες μας θα προσχωρήσουμε στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων».

Το πρωί της Πέμπτης, 25 Απριλίου, έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» σε σοβαρή κατάσταση. Την Τετάρτη, 24 Απριλίου, ο βουλευτής είχε καταγγείλει δημόσια το νοσοκομείο και τον καθηγητή ιατρό για τη διαχείριση στο πρόβλημα υγείας του πατέρα του, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει, ο κ. Καλλιάνος ανέφερε πως ο 78χρονος πατέρας του πριν από 15 ημέρες μπήκε σε νοσοκομείο της Βούλας, καθώς είχε μαυρίσει ξαφνικά το δάχτυλό του. Δεδομένου ότι ο άνδρας έπασχε από διαβήτη, αποφασίστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο και στη συνέχεια να του ακρωτηριάσουν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του.