Του Λάζαρου Ζαχαριάδη*

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 καταδίκασαν με εκκωφαντικό τρόπο τον κ. Ζέρβα και το αλαζονικό, καταστροφικό για τα οικονομικά του δήμου και απόμακρο από πολίτες και προβλήματα μοντέλο Διοίκησης που ανέπτυξε και τον εξέφραζε.

Ταυτόχρονα έκρινε ότι ο κ. Πέγκας  δεν μπορεί να διαχειριστεί και να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης και να εμπνεύσει για το μέλλον της καθώς στάθηκε ανίκανος να διαχειριστεί την διαφαινόμενη ήττα του.

Εμπιστεύθηκε απόλυτα τον κ. Αγγελούδη και την πολυσυλλεκτική Ομάδα του, γιατί είδε ένα ακούραστο τεχνοκράτη –  μάνατζερ με ευαισθησίες ο οποίος δεν φοβήθηκε να «τσαλακωθεί», να δεσμευτεί με χρονοδιαγράμματα, που γύρισε κάθε γειτονιά, που συνομίλησε, που άκουσε, που το πρόγραμμά του απαντούσε σε όλα θέματα και που τελικά  δημιούργησε ελπίδα ότι μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να πάμε γρήγορα μπροστά, με σχεδιασμό και σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Με 25 εκατ. ευρώ μείον και ένα προϋπολογισμό που δεν έκλεινε, χωρίς ο ίδιος να ζητήσει πίστωση χρόνου ως νέος δήμαρχος και νέα διοίκηση, ο κ. Αγγελούδης άνοιξε όλα τα θέματα και κατάφερε σε μόλις 100 μέρες να δείξει ότι με σχέδιο, προσήλωση στον στόχο και  σκληρή δουλειά μπορείς να έχεις αποτελέσματα  σε τομείς που οι προηγούμενοι όχι μόνο απέτυχαν, αλλά είχαν καταστροφικά αποτελέσματα.

Καθάρισε την πόλη, διεκδίκησε και έφερε χρήματα για την καθαριότητα, για έργα που είχαν βαλτώσει, για νέα έργα, δρομολόγησε επίλυση προβλημάτων για την σχολική στέγη για τους παιδικούς σταθμούς, φύτεψε χιλιάδες δέντρα και πάνω από όλα, άνοιξε μία μοναδική σχέση επαφής, επικοινωνίας και αποκατάστασης της  εμπιστοσύνης πολιτών με την Διοίκηση του δήμου.
 
Ο απών κ. Ζέρβας και ο μη πείθων κ. Πέγκας, πανικόβλητοι  από τα αποτελέσματα των τριών πρώτων μηνών και σε αντίθεση με τις εξαγγελίες τους περί παραγωγικής αντιπολίτευσης για το καλό της πόλης, έχουν αναγάγει τον λαϊκισμό σε επιστήμη.

Κάνουν μονίμως ότι δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα, αλλοιώνουν τις καθαρές απόψεις του δημάρχου κ. Αγγελούδη, απαιτούν λύσεις τώρα για θέματα που εκκρεμούν από την εποχή που και οι ίδιοι ασκούσαν διοίκηση.  

Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι  ένας πραγματικός δημοκρατικός ηγέτης που υπηρετεί  το καλό της πόλης του, δεν έχει κόμπλεξ ούτε φοβάται να υιοθετεί τα θετικά, από όπου και αν ακούγονται.

Ένας ηγέτης  δεν αποπροσανατολίζεται από φωνές λαϊκισμού.

Προχωρά ΜΠΡΟΣΤΑ και έχουν 5 συν 5 χρόνια μπροστά τους να το συνειδητοποιήσουν όσοι βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από αυτό της πόλης.

*Ο Λάζαρος Ζαχαριάδης είναι αντιδήμαρχος Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία του δήμου Θεσσαλονίκης