Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τη μεγάλη φωτιά στο Ίλιον, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας που τυλίχτηκε στις φλόγες να γλιτώνουν από τα χειρότερα.

Η κατεστραμμένη πολυκατοικία μετά τη μεγάλη φωτιά στο Ίλιον / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, εστιάζουν την έρευνά τους στο ενδεχόμενο να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε καλωδιώσεις με ρεύμα.

Μάλιστα, ακολουθώντας τους δείκτες απανθράκωσης οδηγήθηκαν στο ακριβές σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανδρομάχης και Πηνελόπης, και επεκτάθηκε στην πολυκατοικία που βρίσκεται από πάνω.

Στο σημείο βρέθηκαν την Παρασκευή πραγματογνώμονας και ηλεκτρολόγος μηχανικός. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να αποκλείεται το σενάριο της εμπρηστικής επίθεσης.

«Αν ήταν βράδυ, δεν θα έβγαινε κανείς ζωντανός από εδώ μέσα», λέει ένοικος της πολυκατοικίας

Την ίδια ώρα, οι ένοικοι της πολυκατοικίας μετρούν τις πληγές τους, με έναν εξ αυτών να λέει: «Αν ήταν βράδυ, δεν θα έβγαινε κανείς ζωντανός από εδώ μέσα».

«Ήταν η γυναίκα με τα παιδιά μου εδώ και είδε μια φωτιά να βγαίνει από μπροστά. Έτρεξαν όλοι πανικόβλητοι και άρχισαν να σκάνε διάφορα πράγματα και λαμπάδιασε όλο το κτίριο μέσα σε ελάχιστη ώρα», πρόσθεσε.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής περιμένει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος -«Τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολα για εμάς»

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας στον οποίο ανήκει το κατάστημα περιμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, καθώς στο παρελθόν είχε πέσει και θύμα απαγωγής.

«Τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολα για εμάς. Ακόμα δεν έχω συνέλθει από όσα βίωσα εγώ και η οικογένειά μου με την απαγωγή. Η ηλικιωμένη μητέρα μου ήταν εκεί και μας ειδοποίησε για τη φωτιά. Το μαγαζί το έχουμε από το 1989 στο σημείο» είπε αρχικά, και συνέχισε:

«Τα τελευταία χρόνια το κρατούσαμε μόνο για να πηγαίνει εκεί ο ηλικιωμένος πατέρας μου και να περνά τα πρωινά του. Οι γονείς μου μένουν από πάνω», είπε. «Είναι μεγάλη η καταστροφή, ευτυχώς κανείς από τις πέντε οικογένειες που έμεναν στους επάνω ορόφους δεν τραυματίστηκε. Περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής, για να δούμε τι προκάλεσε την πυρκαγιά».

Εν μέσω της αναστάτωσης έπειτα από τη μεγάλη φωτιά, το φως της δημοσιότητας είδε και η πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε πέσει θύμα απαγωγής το 2021.

Όπως αναφέρει και στο ρεπορτάζ του ο AΝΤ1, ο επιχειρηματίας είχε πέσει θύμα απαγωγής και τον απελευθέρωσαν έπειτα από 65 ημέρες, καθώς η οικογένειά του κατέβαλε το ποσό των 800.000 ευρώ. Κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ είχε εντοπιστεί μόλις το μισό ποσό.