Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά η οποία ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (4/7/2026) στην περιοχή της Καλλικράτειας, στη Χαλκιδική και μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους για «ετοιμότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessPost.gr, η φωτιά στη Χαλκιδική εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στη Μουδανίων, όπου υπάρχουν κατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αρχικώς έχουν ειδοποιηθεί 3 οχήματα με 10 άνδρες, που καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά.

«Πυρκαγιά στην περιοχή Νέα Καλλικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα του 112.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετά τουριστικά σημεία της Χαλκιδικής, παρατηρείται το φαινόμενο των ακαθάριστων οικοπέδων αλλά κι των «βουνών» από μπάζα, παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την εξέλιξη μιας φωτιάς.