Συναγερμός σήμανε το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απόδραση 48χρονου κρατούμενου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ads Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:30 το πρωί, όταν ο κρατούμενος κατάφερε να διαφύγει από τις εγκαταστάσεις των φυλακών υπό συνθήκες που βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ads Ο 48χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών και φέρεται να εκμεταλλεύτηκε κενό στα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποδράσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε κρυφτεί σε αποθήκη υλικών εντός του σωφρονιστικού καταστήματος και, τη στιγμή που πραγματοποιούνταν η αποκομιδή των απορριμμάτων, βρήκε την ευκαιρία να διαφύγει από την έξοδο της αποθήκης. Ads Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης σε διάφορες περιοχές. Ads Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει διατάξει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της απόδρασης. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι διαδικασίες ασφαλείας που εφαρμόζονταν κατά τον χρόνο του περιστατικού, καθώς και το πώς ο κρατούμενος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να γίνει αντιληπτός από το προσωπικό των φυλακών.
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής
Σε εξέλιξη βρίσκονται από πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2026, έρευνες για τον εντοπισμό αλλοδαπού κρατουμένου, ο οποίος εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων και κατάφερε να διαφύγει ενώ εκτελούσε εργασία μεταφοράς άρτου.
Ο ανωτέρω εξέτιε ποινή για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ κατά το παρελθόν είχε κριθεί κατάλληλος για χορήγηση τακτικών αδειών από το αρμόδιο Συμβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο εξάμηνο, είχε λάβει τρείς τακτικές άδειες, τις οποίες τήρησε πλήρως, επιστρέφοντας εμπρόθεσμα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα όπου κρατούνταν για την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του.
Για το περιστατικό συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατηγορούμενοι για απελευθέρωση κρατουμένου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.
