Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 3:32 μμ
Στις 3 Φεβρουαρίου, γύρω μετά τη 01:00 τα μεσάνυχτα, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, όπως μαθεύτηκε αργότερα (καθώς δεν επέδειξαν την αστυνομική τους ταυτότητα), επιχείρησαν να συλλάβουν το μέλος μας Γιώργο Καλαϊτζίδη έξω από το σπίτι του, για την υποτιθέμενη «ηθική αυτουργία» του στην επίθεση με βαριοπούλες που είχε πραγματοποιήσει ο Ρουβίκωνας λίγες μέρες νωρίτερα, μετά τη δολοφονία των 5 εργατριών στο εργοστάσιο της «Βιολάντα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ύστερα από επικοινωνία του συντρόφου με συγγενικό του πρόσωπο, άμεσα μέλη του Ρουβίκωνα έσπευσαν στο σημείο, αποτρέποντας τη σύλληψή του.
Ο κρατικός μηχανισμός και η ΕΛ.ΑΣ., σε μια σπάνια επίδειξη αντανακλαστικών λόγω του πληγωμένου γοήτρου τους, έστησαν ένα «μεγαλειώδες» και φαντασμαγορικό σόου, με αστυνομικές δυνάμεις κάθε είδους να στρατοπεδεύουν έξω από το σπίτι του μέλους μας, αποκλείοντας ολόκληρη γειτονιά, με σκοπό τη σύλληψή του – η οποία πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει αποτελεί ακόμα ένα μνημείο ποινικού και κατασταλτικού αυταρχισμού και παραφροσύνης, που βασίζεται στη βρώμικη κατηγορία περί «ηθικής αυτουργίας». Πριν από τρεις ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα τέτοιας επιχείρησης, καθώς το μέλος μας συνελήφθη ξανά με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας», και μάλιστα κατά συρροή, για την παρέμβαση του Εργατικού τομέα του Ρουβίκωνα σε κατάστημα KFC.
Αυτή η βρώμικη φάμπρικα διώξεων περί «ηθικής αυτουργίας» του συντρόφου, όσο γελοία και αδύναμη κι αν φαντάζει στην ουσία της, αν βρει τον στόχο της, θα επιφέρει εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις και συνέπειες συνολικά για την κοινωνία. Η στόχευσή της είναι ξεκάθαρη. Ο κρατικός μηχανισμός έχει λυσσάξει να βάλει τον σύντροφό μας φυλακή επινοώντας «αρχηγούς», στρώνοντας έτσι τον δρόμο για τη συνολική εγκληματοποίηση και πλήρη ποινικοποίηση του Ρουβίκωνα. Ότι δεν έχουμε αρχηγούς στον Ρουβίκωνα είναι ξεκάθαρο. Αυτό που έχουμε όμως, και θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, είναι αγωνιστές και αγωνίστριες έτοιμους και διατεθειμένους να πέσουν ο ένας για τον άλλον.
Η επικίνδυνη κατασταλτική κλιμάκωση που συντελείται στην προκειμένη περίπτωση δεν αφορά μόνο την ασαφή και αναπόδεικτη κατηγορία περί «ηθικής αυτουργίας», αλλά και την ίδια τη βάση στην οποία αυτή στοιχειοθετείται. Οι κατηγορίες αυτές σε βάρος του συντρόφου μας βασίζονται στο γεγονός ότι ο ίδιος κοινοποιεί στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα τις παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα. Μια εντελώς δηλαδή σαθρή βάση απόδειξης της κατηγορίας, που βγαίνει από τα απίθανα μυαλά της Κρατικής Ασφάλειας και καταφέρνει να φτάνει, χωρίς να κουνιέται φύλλο, στις δικαστικές αίθουσες της «ελληνικής δημοκρατίας».
Με αυτή τη λογική, οποιαδήποτε δημόσια υποστήριξη μιας –κοινωνικά νομιμοποιημένης κιόλας– πολιτικής δράσης, είτε αυτή η υποστήριξη τελείται στην ψηφιακή κοινωνία των κοινωνικών δικτύων είτε στην πραγματική κοινωνία, μας καθιστά όλους και όλες υπόπτους και a priori ενόχους για το οτιδήποτε ενοχλεί το κράτος.
Αν αυτή η κατασταλτική και ποινική λογική περάσει πάνω από το κεφάλι του συντρόφου και φτάσει στον Ρουβίκωνα, μην εκπλαγούμε αν χτυπήσει την πόρτα όλου του ριζοσπαστικού κινήματος και σαρώσει ολοκληρωτικά την κοινωνία. Εμείς, για ακόμα μία φορά, θα βρεθούμε στα δικαστήρια για να υπερασπίσουμε τον σύντροφό μας, με όποιο κόστος, όσο οι μαφιόζοι, οι ολιγάρχες, οι εγκληματίες της ντόπιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ συνεχίζουν να μην υφίστανται καμία συνέπεια για τις πράξεις τους, ενώ όσοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και αγωνίζονται, αντιμετωπίζουν την «αδέκαστη δικαιοσύνη» με τον πιο σκληρό τρόπο.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δίκιο, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Γιατί δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μόνο να κερδίσουμε ως σάρκα από τη σάρκα της μεγάλης ταξικής μας οικογένειας, της κοινωνικής βάσης. Γιατί εμείς μπορούμε και βγαίνουμε έξω από τα σπίτια μας χωρίς να μας φτύνουν. Γιατί εμείς είμαστε εμείς και μπορούμε και αλλιώς. Χωρίς «αρχηγούς». Γιατί το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.
Ο σύντροφός μας δικάζεται την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, στις 09:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 8)
Αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες, των οποίων η ελάχιστη ποινή ξεκινάει από τα 3 χρόνια φυλάκισης, και είναι οι εξής: · ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας (για την επίθεση με βαριοπούλες) · ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων (επειδή μέλη του Ρουβίκωνα έσπευσαν έξω από το σπίτι του, αποτρέποντας τη σύλληψή του από την Κρατική Ασφάλεια) · βία κατά υπαλλήλων
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
