Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία μεγαλώνει τις επενδύσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η BMW σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 20 δισεκατομμύρια γιουάν (2,76 δισεκατομμύρια δολάρια) στην παραγωγική της βάση Shenyang στην Κίνα, σε ένδειξη της «ακλόνητης δέσμευσης της premium αυτοκινητοβιομηχανίας στην κινεζική αγορά».

Το ποσό, που ανεβάζει τις συνολικές επενδύσεις στο εργοστάσιο σε περίπου 105 δισεκατομμύρια γιουάν, επιτρέπει την παραγωγή της γραμμής Neue Klasse, μόνο για EV, μια προσπάθεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τη γεφύρωση του τεχνολογικού χάσματος με τους ανταγωνιστές, ξεκινώντας από το 2026, υποστήριξε η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Είναι μια δέσμευση που όχι μόνο δείχνει την επιτυχία μας στην Κίνα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αλλά εκφράζει επίσης την εμπιστοσύνη μας για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο CEO, Oliver Zipse.

Τα νέα έρχονται μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο Zipse και άλλα στελέχη επιχειρήσεων συνόδευσαν τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz, σε μια τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα.

Το Βερολίνο βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί στην Κίνα, επιδιώκοντας να εδραιωθεί, ακόμη και να επεκταθεί, σε ορισμένους τομείς, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την έκθεση σε κινδύνους.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες εμφανίστηκαν δυναμικά στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνο, καθώς αγωνίζονται να παραμείνουν στην κορυφή των καταναλωτικών τάσεων στη μεγαλύτερη αγορά τους, όπου ο σκληρός τοπικός ανταγωνισμός έχει γίνει μεγάλος πονοκέφαλος.