Παρά την στροφή προς τα ηλεκτρικά, η Renault κρατά ανοιχτή την πόρτα και προς τις συμβατικές λύσεις, με ένα ακόμα όμορφο και πρακτικό υβριδικό SUV.

Η τελευταία προσθήκη της Renault στη γκάμα των SUV της, το Symbioz, είναι ένα υβριδικό μοντέλο σχεδιασμένο να απηχεί το πνεύμα του εμβληματικού Renault 16 και του καινοτόμου Espace της δεκαετίας του 1980.

Τοποθετημένο μεταξύ του Captur και του Austral στη γκάμα της Renault με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το Symbioz θα βρεθεί απέναντι στο Nissan Qashqai για την κυριαρχία στην κομβική κατηγορία των μεσαίων SUV.

Σε μια απόκλιση από τα σχέδια της Renault που επικεντρώνονται στον ηλεκτρισμό, το Symbioz δίνει προτεραιότητα στην πρακτικότητα έναντι τoυ εντυπωσιασμού και του ρετρό στοιχείου.

Ενώ η Renault έχει αναβιώσει κλασικά ονόματα για τα επερχόμενα ηλεκτρικά της, το Symbioz εισάγει μια νέα ταυτότητα, που προηγουμένως είχε παρουσιαστεί αποκλειστικά σε ένα ηλεκτρικό concept του 2017 με επίκεντρο την αυτόνομη οδήγηση.

Βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF-B που μοιράζεται με τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης της Renault, όπως το Clio και το Arkana, το Symbioz κληρονομεί το DNA του Captur, ενώ παράλληλα διαμορφώνει τη δική του ξεχωριστή θέση στην αγορά.

Με διαστάσεις 4.413 χιλιοστά σε μήκος, 1.797 χιλιοστά σε πλάτος και 1.575 χιλιοστά σε ύψος, το Symbioz επιτυγχάνει μια αρμονική ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και ευρυχωρίας, στέκεται δίπλα στο ηλεκτρικό αντίστοιχό του, το Scenic.

Η σχεδιαστική προσέγγιση του Symbioz ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά διαγώνια μοτίβα της Renault, με ένα μπροστινό τμήμα που θυμίζει το Captur και ένα πίσω μέρος που αποπνέει κομψότητα, το οποίο αναδεικνύεται από τα σμιλεμένα φώτα με ένα πολύ ιδιαίτερο τρισδιάστατο εφέ.

Στο εσωτερικό, το Symbioz δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα τρέχοντα μοντέλα της Renault, κυρίως του νέου Captur, με μια κάθετα προσανατολισμένη οθόνη αφής 10,4 ιντσών εξοπλισμένη με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας OpenR Link της Renault και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο Symbioz είναι η ευέλικτη διάταξη των καθισμάτων, με τα πίσω καθίσματα να μπορούν να μετακινηθούν κατά 160 χιλιοστά, παρέχοντας άπλετο χώρο για τα πόδια ή να επεκτείνουν τον τεράστιο χώρο αποσκευών από 492 σε εντυπωσιακά 624 λίτρα, που επεκτείνεται σε 1582 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

H κορυφαία έκδοση Iconic Esprit Alpine διαθέτει ηλιοροφή Solarbay, που κατασκευάζεται από ηλεκτροχρωμικό γυαλί με αυτόματο χρωματισμό, ένα χαρακτηριστικό που προς το παρόν διατίθεται αποκλειστικά στο ηλεκτρικό Scenic.

Εξοπλισμένο με μια σειρά από 29 συστήματα υποβοήθησης οδηγού το Symbioz εξασφαλίζει μια ασφαλή και απρόσκοπτη οδηγική εμπειρία για τους επιβάτες του.

Το Symbioz εφοδιάζεται με το γνωστό υβριδικό σύστημα E-Tech Full Hybrid 145 της Renault, το οποίο αποτελείται  από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 1,2 kWh, με απόδοση 145 ίππους.

Το επίσημο λανσάρισμά του στην αγορά αναμένεται μέσα στη χρονιά, με την τιμή του να υπολογίζεται κοντά λίγο πάνω από τις 30.000 ευρώ.