Boeing: Δεύτερος αιφνίδιος θάνατος πληροφοριοδότη που μιλούσε για ελαττώματα στην παραγωγή

Ένας πληροφοριοδότης που κατηγόρησε προμηθευτή της Boeing ότι αγνόησε ελαττώματα στην παραγωγή του αεροσκάφος 737 MAX πέθανε αιφνίδια. Είναι ο δεύτερος πληροφοριοδότης για την υπόθεση που πεθαίνει ξαφνικά.

Ο Τζόσουα Ντιν, ελεγκτής ποιότητας για τον προμηθευτή της Boeing Spirit AeroSystems πέθανε ξαφνικά την Τρίτη σε ηλικία 44 ετών από σοβαρή μόλυνση.

Είχε ανακοινώσει ότι απολύθηκε τον Απρίλιο του 2023 από την εταιρεία αφού έθεσε ερωτήματα σχετικά με το εργοστάσιο παραγωγής της Spirit AeroSystems στην πόλη Γουίτσιτα του Κάνσας.

Ο θάνατος του Ντιν επιβεβαιώθηκε από τη συντετριμμένη οικογένειά του σε δήλωσή τους στους Seattle Times.

Η μητέρα του Ντιν έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook τον περασμένο μήνα ότι ο γιος της «πάλεψε για τη ζωή του» αφού προσβλήθηκε από πνευμονία και υπέστη εγκεφαλικό μετά από λοίμωξη από Χρυσίζοντα Σταφυλόκοκκο (MRSA).

Οι Seattle Times, που ανακοίνωσαν την είδηση, τόνισαν ότι ο Ντιν ήταν «ήταν καλά στην υγεία του και διακρινόταν για τον υγιεινό τρόπο ζωής». Το MRSA είναι συνήθως ενδονοσοκομειακή λοίμωξη με περίπου 25% θνησιμότητα σε ανεπτυγμένες χώρες.

Σημειώνεται ότι, στις αρχές Μαρτίου ο πληροφοριοδότης της Boeing Τζον Μπάρνετ βρέθηκε νεκρός. Οι αρχές της Νότιας Καρολίνας ανέφεραν ως αιτία θανάτου του 62χρονου τον αυτοπυροβολισμό.