Στην αυτόφωτη σύλληψη τριών (3) ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων ογκωδών στερεών αποβλήτων σε ορεινή δημόσια δασική έκταση του Νομού Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα την δημιουργία παράνομου χώρου ανεξέλεγκτων απορρίψεων αποβλήτων.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 27, 36 (οδηγοί φορτηγών) και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε  δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (09-05-2024), σε ορεινή δημόσια έκταση που βρίσκεται σε περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ο 27χρονος και ο 36χρονος, ως οδηγοί φορτηγών να απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη στερεά απόβλητα. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα ο 36χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή του 47χρονου, ο οποίος πραγματοποιούσε για λογαριασμό Δήμου εργασίες εκσκαφών για την κατασκευή δεξαμενής βιολογικού καθαρισμού σύμφωνα με τις οδηγίες 57χρονου και 60χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία. Πρόκειται για το δήμαρχο του δήμου Νέας Προποντίδας, καθώς και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Νέας Προποντίδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ