Η MINI σκέφτεται σοβαρά να μπει στον κόσμο των δύο τροχών με την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

Το 2024 είναι η χρονιά που η MINI έκανε την μεγαλύτερη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Η ιστορική εταιρεία πλέον προσφέρει τα περισσότερα μοντέλα της σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή και σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει κανένα MINI με θερμικό κινητήρα.

Έχοντας ξεκινήσει αυτή τη στροφή, η MINI σκέφτεται και το υπόλοιπο κομμάτι του σύγχρονου mobility. Μία από τις σκέψεις είναι η κατασκευή μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας η οποία θα βασιστεί στην αδερφή εταιρεία BMW.

Η BMW Motorrad έχει μεγάλη εμπειρία πλέον στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες έχοντας παρουσιάσει με απόλυτη επιτυχία το scooter CE-04 και τη μοτοσικλέτα CE-02. Οι άνθρωποι της MINI λοιπόν δεν αποκλείουν ένα άνοιγμα προς τη μοτοσικλέτα κατασκευάζοντας ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα μοιάζει με το CE-02.

Μάλιστα, ο ίδιος ο σχεδιαστής της MINI, Όλιβερ Χάιμλερ, σχολίασε από το Πεκίνο ότι ήδη έχει δώσει στην ομάδα εργασίας του ένα project ηλεκτρικής μοτοσικλέτας το οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν θα προχωρήσει ή θα ολοκληρωθεί.

Το σίγουρο είναι ότι η CEO της MINI, Στέφανι Βούρστ, πρόσφατα πέρασε μια μέρα οδηγώντας το BMW CE-02 και έσπευσε να σχολιάσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι: «Άλλαξα από τους τέσσερις στους δύο τροχούς σήμερα και οδήγησα το ηλεκτρικό BMW CE-02. Η βόλτα ήταν συναρπαστική και μπορείτε να το καταλάβετε από το χαμόγελό μου».