Η Porsche παρουσίασε μία νέα εκδοχή της Taycan Turbo GT η οποία φέτος θα αποτελέσει το αυτοκίνητο ασφαλείας στη Formula E.

Η κατηγορία ηλεκτρικών μονοθεσίων, Formula E μπαίνει σε νέα εποχή από φέτος, με τη σεζόν να ξεκινάει από το Βερολίνο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μαζί με την εποχή, αλλάζει και το αυτοκίνητο ασφαλείας της κατηγορίας, καθώς η νέα Porsche Taycan Turbo GT αναλαμβάνει τα σχετικά καθήκοντα.

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα στη γκάμα της Taycan, με απόδοση 789 ίππους η οποία εκτοξεύεται για 10 δευτερόλεπτα στους 1.034, μόλις ο οδηγός ενεργοποιήσει το Attack Mode. Το οποίο μπορεί να διαχειριστεί είτε μέσω ενός μοχλού στην αριστερή άκρη του τιμονιού, είτε μέσω του δεξιού paddle.

Σύμφωνα με την Porsche, το σύστημα Attack Mode έχει παρθεί απευθείας από την 99X, το ηλεκτρικό της μονοθέσιο στη Formula E. Βέβαια, η Taycan Turbo GT είναι σαφώς ισχυρότερη από τα συγκεκριμένα αγωνιστικά, καθώς αποδίδει 408 ίππους, και με το σχετικό σύστημα «υπερτροφοδότησης» 476 ίππους.

Βέβαια, τα ηλεκτρικά μονοθέσια είναι πολύ ελαφρύτερα, ζυγίζοντας 840 κιλά με τον οδηγό, την ώρα που η Taycan GT είναι σχεδόν 2,3 τόνοι αυτοκίνητο χωρίς τον οδηγό.

Τέλος, αναμένεται να δούμε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E σε δύο εκδοχές. Η μία έχει χρώμα Purple Sky Metallic και το εξοπλιστικό πακέτο Weissach, ενώ το άλλο θα αφορά μία τετραθέσια Taycan σε απόχρωση Shade Green.

Φυσικά, και τα δύο έχουν όλα τα απαραίτητα για τα καθήκοντά τους, όπως προειδοποιητικά φώτα, πυροσβεστήρες και εξοπλισμό ασύρματης επικοινωνίας.