Σε έξαρση η ενδοοικογενειακή βία: Χτυπούσε τα ανήλικα παιδιά του στη μέση του δρόμου – Τα έσωσαν περαστικοί

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία όλο και πληθαίνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκαλώντας οργή και αποτροπιασμό.

Συγκεκριμένα, χθες (08/05) το μεσημέρι στην Πάτρα, συνελήφθη ένας 41χρονος ο οποίος ξυλοκόπησε τα ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 10 και 9 ετών, προκαλώντας τους κοκκινίλες στα χέρια, στα πόδια και στο σώμα τους, όπως κατέθεσε η πρώην σύζυγός του.

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ηράκλειο και μάλιστα στη μέση του δρόμου, μπροστά από γνωστό ταχυφαγείο της πόλης.

Ένας 45χρονος από την Αλβανία, χτυπούσε τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 12 και 13 ετών και χρειάστηκε να επέμβουν περαστικοί, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία και προχώρησαν στη σύλληψή του, σύμφωνα με το creta24.gr.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι και χθες σημειώθηκαν μόνο σε Ηράκλειο και Αρχάνες, δηλαδή τις περιοχές αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος, 171 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο 140 άτομα.

Παράλληλα, στην Φωκίδα, συνελήφθη ένας 33χρονος κατόπιν εγκλήσεως της συζύγου του, για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, καθώς όσο βρίσκονταν στο σπίτι τους και έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση, ο 33χρονος την χτύπησε με ξύλινο αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός της, την απείλησε λεκτικά και την έβρισε. Η εγκαλούσα, δεν επιθυμούσε την παροχή των πρώτων βοηθειών και αρνήθηκε την ιατροδικαστική της εξέταση.

Την ίδια ώρα, στην Κλειτορία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου έπειτα από έγκληση που υπέβαλε η εν διαστάσει σύζυγός του σε βάρος του, καθώς στις 3 Μαΐου την χτύπησε με σφαλιάρες στο πρόσωπο έξω από το σπίτι της. Επίσης, πριν από 3 μήνες την χτύπησε πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Επίσης, στην Κρεμαστή Ιαλυσού, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατήγγειλε ότι η σύζυγός του έπειτα από έντονη λεκτική αντιπαράθεση προσπάθησε να τον χτυπήσει με γυάλινο μπουκάλι, ενώ η ίδια δήλωσε πως την κλείδωσε έξω από το σπίτι τους, απαγορεύοντας της την είσοδο και την χαστούκισε στο πρόσωπο.

Στην Κέρκυρα, μία μητέρα με τις κόρες της κατέθεσαν σε βάρος του συζύγου της και πατέρα τους αντίστοιχα, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, πράξεις που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ.