Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κέρδισε την πρώτη δοκιμασία του αγώνα για έξι δέκατα του δευτερολέπτου από τον Οζιέ. Τρίτος ταχύτερος ο Τάνακ.

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai ξεκίνησε -όπως προβλέπουν οι κανονισμοί- τελευταίος την μοναδική ειδική της πρώτης ημέρας του αγώνα. Καθότι εκείνη διεξήχθη σε άσφαλτο, ο Νεβίλ είχε ένα μικρό πλεονέκτημα.

Ωστόσο η ιστορία θα είναι διαφορετική για τον Τιερί κατά την αυριανή δεύτερη ημέρα του αγώνα. Ο Νεβίλ θα ξεκινάει πρώτος στις αυριανές ειδικές. Καθώς αυτές θα είναι χωμάτινες -και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα βρέξει- ο Βέλγος θα είναι αναγκασμένος να καθαρίζει τον δρόμο για τους ανταγωνιστές του.

Πρώτος και καλύτερος ο πέντε φορές νικητής του αγώνα, Σεμπαστιέν Οζιέ. Ο Γάλλος έφερε το Yaris του δεύτερο ταχύτερο στην εναρκτήρια ειδική. Τα υπόλοιπα τρία των Κατσούτα, Ροβάνπερα και Έβανς τελείωσαν την ημέρα στις θέσεις 4,5 και 8 αντίστοιχα.

Τρίτος ήταν ο Τάνακ ο οποίος θέλει με κάθε τρόπο ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην Πορτογαλία. Ο Φουρμό ήταν έκτος ενώ ο ταχύτερος στο shakedown, Ντάνι Σόρντο έβδομος. Οι Ροσέλ και Λουμπέ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Αύριο διεξάγονται οκτώ ειδικές, τέσσερις το πρωί και άλλες τόσες το απόγευμα.