Η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League είναι γεγονός και ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας βιώνει μυθικές στιγμές καθώς θα διεκδικήσει σε λίγες μέρες την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου.

Είναι αναμφίβολα μια τεράστια επιτυχία για τους «ερυθρόλευκους» και σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια υπάρχουν οι ήρωες της βραδιάς.

Υπάρχουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που το άστρο τους λάμπει αδιάκοπα και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί τρελαίνει τον κόσμο. Για τον Ολυμπιακό όμως υπήρξε απόψε και ο ήρωας από την Μονκάδα.

Μια μικρή περιοχή της Βαλένθια, εκεί που γεννήθηκε ο Βιθέντε Ιμπόρα καθώς ο Ισπανός μεσοαμυντικός ήταν απολαυστικός στην «μάχη» των «ερυθρόλευκων» με την Άστον Βίλα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στήριξε μεγάλο μέρος του πλάνου του στον πολύπειρο μέσο και αυτός φρόντισε να τον δικαιώσει και μάλιστα με το παραπάνω.

Η εμφάνιση  που πραγματοποίησε ο πρώην άσος της Σεβίλλης ήταν συγκλονιστική και η αρχηγική του παρουσία στον άξονα της μεσαίας γραμμής βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ιμπόρα λειτούργησε σαν «εγκέφαλος» του Ολυμπιακού στο κέντρο και ήταν αυτός που κέρδισε πολλές μάχες με τους χαφ της αγγλικής ομάδας.

Είχε παράλληλα ηρεμία στο παιχνίδι του, σωστές τοποθετήσεις και καλές μεταβιβάσεις, γεγονός που έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση σε όλους τους συμπαίκτες του.

Υπήρξαν βεβαίως και οι στιγμές που ο Ισπανός έδωσε πολύτιμες βοήθειες και στην περιοχή της ομάδας του, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ιμπόρα έγινε τρίτος στόπερ.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο, ότι ο έμπειρος Ισπανός χαφ είχε πολλές δυνάμεις και δικαίως ο κόσμος αποθέωσε τον Ιμπόρα τη στιγμή του τραυματισμού του στο 70’.

Ακόμα κι εκεί ο Ιμπόρα έμεινε όρθιος, συνέχισε το παιχνίδι δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του και ο Μεντιλίμπαρ είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την απόδοση του Βαλενθιάνου μέσου.

Έδωσε και την «ψυχή» του ο Ισπανός μέσος από την στιγμή που μπήκε αλλαγή στη ρεβάνς με την Φενέρ και ήταν και στην αποψινή μυθική βραδιά από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού.