Σε γενικές γραμμές, ένα αυγό έχει διάρκεια ζωής 28 ημερών, από τη μέρα που θα το γεννήσει η κότα μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία «ανάλωση κατά προτίμηση έως». Το αυγό μπορεί να καταναλωθεί βέβαια και μία ή δύο μέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία, αρκεί να το βράσετε μέχρι να στερεοποιηθεί πλήρως τόσο το ασπράδι όσο και ο κρόκος (όχι μελάτο δηλαδή) ή να χρησιμοποιηθεί σε κάποια συνταγή που θα ψηθεί, όπως για παράδειγμα σε ένα κέικ.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Η σωστή αποθήκευση των αυγών θα εξασφαλίσει ότι δεν θα αναπτυχθούν βακτήρια είτε στο εσωτερικό τους είτε στο τσόφλι τους. Τα αυγά πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και δροσερό μέρος, ιδανικά στο ψυγείο. Η καλύτερη θερμοκρασία για τη συντήρηση των αυγών είναι οι 20 βαθμοί Κελσίου. Δεδομένου ότι στις περισσότερες κουζίνες η θερμοκρασία δεν είναι σταθερή, καλύτερα να αποθηκεύετε τα αυγά στο ψυγείο.