Πρίγκιπας Χάρι: Τι απάντησε στην απόρριψη του πατέρα του – Το «καρφί» για τον βασιλιά Κάρολο

Ο πρίγκιπας Χάρι στην σημερινή εμφάνιση του στην Βρετανία. Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν χαίρεται που επέστρεψε στην πατρίδα του. Πηγή: Daily Mail

«Σε απάντηση των πολλών ερωτήσεων και των συνεχιζόμενων εικασιών σχετικά με το αν ο δούκας θα συναντηθεί με τον πατέρα του κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, αυτό, δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατό λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας. Ο δούκας έχει βέβαια κατανόηση για το ημερολόγιο των υποχρεώσεων του πατέρα του και τις διάφορες άλλες προτεραιότητες του και ελπίζει να τον δει σύντομα».

Στην Βρετανία βρίσκεται ο πρίγκιπας Χάρι ο οποίος φέρεται να ήλπιζε να δει από κοντά τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο. Ωστόσο ο Βρετανός μονάρχης δεν θα συναντηθεί με τον δευτερότοκο γιο του καθώς έχει «γεμάτο πρόγραμμα», σύμφωνα με εκπρόσωπο του.

Ο δούκας του Σάσσεξ προσπάθησε να δείξει ότι δεν ενοχλήθηκε από το σνομπάρισμα του βασιλιά. Ωστόσο η είδηση ότι ο πατέρας του δεν δέχθηκε να τον δει αποτελεί πλήγμα για τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος δήλωσε τον περασμένο Φεβρουάριο πώς ελπίζει η ασθένεια του Καρόλου να «επανενώσει» την βασιλική οικογένεια.

Ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει ότι η φράση «διάφορες άλλες προτεραιότητες» του βασιλιά Καρόλου μπορεί να ερμηνευθεί ως ένα «καρφί» του πρίγκιπα Χάρι στον πατέρα του ότι έχει προτεραιότητα τα βασιλικά καθήκοντα του και όχι την σχέση τους.

Παρόλα αυτά το βρετανικό Παλάτι δεν σχολίασε την ανακοίνωση του εκπρόσωπο του πρίγκιπα και γενικά αποφεύγει να τοποθετηθεί για οτιδήποτε αφορά το ζεύγος των Σάσσεξ προκειμένου να μην υπάρξει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων με το ζευγάρι.

Λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε ότι ο βασιλιάς δεν θα δει τον πρίγκιπα Χάρι το Παλάτι έκανε γνωστό ότι ο 75χρονος μονάρχης θα έχει μία κοινή δημόσια εμφάνιση με τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Δείτε το βίντεο με τον πρίγκιπα Χάρι να χαμογελάει και να χαιρετάει τους δημοσιογράφους στην Βρετανία, που τον ρώτησαν εάν είναι χαρούμενος που γύρισε στην πατρίδα του.