Ένα σήμα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για ενδοοικογενειακό επεισόδιο, σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο, οδήγησε στη σύλληψη του σεσημασμένου μαστροπού 31 ετών, από τη Βουλγαρία.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν δύο γυναίκες από την Κολομβία, εκ των οποίων τη μία φέρεται να εξέδιδε και στη δεύτερη, με την οποία είχε σχέση, δεν επέτρεπε να εργαστεί και να βγει μόνη της από το σπίτι.

Οι αρχές «ξεσκονίζουν» τις χειρόγραφες σημειώσεις που εντόπισαν

Μάλιστα οι αστυνομικοί του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, «ξεσκονίζουν» τον μεγάλο αριθμό χειρόγραφων σημειώσεων, που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ.

Σε αυτές τις σημειώσεις, αναγράφονται σύμφωνα με πληροφορίες, εκδιδόμενες γυναίκες, προσωπικό οίκων ανοχής, αριθμούς ερωτικών ραντεβού ανά βάρδια, καθώς και τα έσοδα που μοιράζονταν μεταξύ του προσωπικού οίκου ανοχής, των εκδιδομένων γυναικών και εκείνων που τις εκμεταλλεύονταν.

Παράλληλα κατασχέθηκαν και ερευνώνται φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης και ασύρματες συσκευές επικοινωνίας κ.λ.π.)

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., που αρχικά έφτασαν στο σημείο, άκουγαν φασαρία από το εσωτερικό του σπιτιού, χωρίς όμως να ανοίγει κάποιος. Γείτονες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μένει ένας άνδρας που διακινεί ναρκωτικά και αναγκάζει αλλοδαπές γυναίκες να εκδίδονται.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε ο 31χρονος που έχει απασχολήσει για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, καθως και δύο γυναίκες από τη Κολομβία, μία 20χρονη και μία 28χρονη.

Όπως προέκυψε ο 31ετών Βούλγαρος, τουλάχιστον από τέλη του έτους 2023, εξέδιδε γυναίκες και έπαιρνε από αυτές χρήματα, μεταξύ των οποίων και την 20χρονη, την οποία φέρεται τουλάχιστον σε μία περίπτωση να τη μετέφερε σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισε να γίνεται πιεστικός και με την 28χρονη, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση, στην οποία δεν επέτρεπε να εργαστεί και να βγει από το διαμέρισμα μόνη της.

Οι δύο γυναίκες φέρονται να ειδοποίησαν μία γνωστή τους , η οποία ήταν εκείνη που τις βοήθησε, ενημερώνοντας το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για «εξαρτησιογόνες ουσίες και άλλες διατάξεις», νόμο «Περί όπλων», «Κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων» και «Μαστροπεία».