Εκδήλωση με ομιλία και κατάθεση στεφάνων στα παλιά νεκροταφεία της πόλης

Στην Αλεξανδρούπολη, οι ΚΟ του ΚΚΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση-κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τους 65 εκτελεσμένους αγωνιστές από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης την περίοδο 1946-1949, στα παλιά νεκροταφεία της πόλης, τιμώντας την 9η Μάη ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Μίλησε ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «79 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Εκατομμύρια θυσιάστηκαν για αυτήν και πολύ περισσότεροι εμπνέονται μέχρι σήμερα. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για να γιορτάζεται η 9η Μάη ως δήθεν η «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας αλλά και την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, η υποβάθμιση που επιδιώκουν καθώς  και η στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη».

Ενώ για την επιλογή της τοποθεσίας για την εκδήλωση είπε: «Επιλέξαμε να τιμήσουμε την 9η του Μάη σήμερα εδώ, φίλες και φίλοι, σε αυτό το συμβολικό μέρος στην Αλεξανδρούπολη που έχει ποτιστεί με αίμα συντρόφων μας, που εκτελέστηκαν ως «προδότες» ως «εχθροί της Πατρίδας». Σ αυτόν τον τοίχο πίσω μου στην εξωτερική του πλευρά εκτελέστηκαν μέσα σε τρία χρόνια 65 ήρωες».

Έκλεισε την ομιλία του καλώντας: «στην κάλπη των ευρωεκλογών, στις 9 Ιουνίου, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση, τα άλλα αστικά κόμματα πρέπει να πληρώσουν, γιατί είναι με την εμπλοκή της χώρας στο έγκλημα στη Μ. Ανατολή. Γιατί βάζουν τον λαό μας στο στόμα του λύκου για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στέλνοντας φρεγάτες, οπλικά συστήματα, στρατεύματα εκτός συνόρων. Να δυναμώσει περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης και καταδίκης της αντιλαϊκής – αντιδραστικής, πολεμοκάπηλης πολιτικής, με τη συστράτευση λαού και νεολαίας».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.