Πληροφορίες για την ηλεκτρική καταιγίδα που αναμένεται να χτυπήσει σήμερα και αύριο το βόρειο ημισφαίριο έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ορισμένα δεδομένα για το φαινόμενο και τονίζει πως δεν αποτελεί απειλή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παράλληλα, εξηγεί πώς αυτό το φαινόμενο μπορεί να επηρεάσει το βόρειο σέλας, αναφέροντας πως είναι μια πιθανότητα.

Αν οι γεωμαγνητικές καταιγίδες παραμείνουν στο επίπεδο 4 (1-5 είναι η κλίμακα), τότε είναι πολύ πιθανό να δουν το σέλας κάτοικοι στα κεντρικά της Ευρώπης, ακόμη και στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας.

«Υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε το βόρειο Σέλας στη χώρα μας το επόμενο διήμερο? 

Οι μετεωρολόγοι της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ) εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα προειδοποίηση σοβαρής γεωμαγνητικής καταιγίδας για πρώτη φορά από το 2005. 

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Οι συνθήκες γεωμαγνητικής καταιγίδας επιπέδου G4 (σοβαρή) αναμένεται να φθάσουν στη Γη τις επόμενες ώρες σήμερα, θα μειωθούν πρόσκαιρα σε G3, με πιθανότητα να φθάσουν ξανά στο επίπεδο G4 το Σάββατο. 

Η κλίμακα G είναι ένα μέτρο της παγκόσμιας γεωμαγνητικής δραστηριότητας, το οποίο αναφέρεται στις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης σε όλο τον κόσμο. Η κλίμακα G κυμαίνεται από G1 (μικρή) έως G5 (ακραία).

Εάν εμφανιστούν γεωμαγνητικές συνθήκες G4, έντονα σέλαα θα είναι ορατά σε ασυνήθιστα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της γης, οπότε δεν αποκλείεται να τα ξαναδούμε και πάλι στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας μας, μιας που και από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, οπότε θεωρώ πως αξίζει μια συχνή ουράνια ενατένιση απ’ όπου κι αν βρίσκεστε ή θα βρεθείτε!»