Την καταδίκη της πρόσφατης εκστρατείας κυβερνοεπιθέσεων στην Ευρώπη εκφράζει η Αμερικανική διπλωματία, αποδίδοντας την στην Ρωσία, όπως ήδη έκαναν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τσεχίας.

Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ καταδικάζουν την κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (GRU) κατά της Γερμανίας, της Τσεχίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις” που πραγματοποιούνται από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού (GRU) “κατά της Γερμανίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Σουηδίας”. Οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην ασφάλεια των συμμάχων και εταίρων μας και στη διατήρηση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνοχώρου. Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αυτή την κακόβουλη δραστηριότητα και να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάθιου Μίλερ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε, δηλώνει η Ουάσινγκτον, από τη γνωστή ομάδα με την κωδική ονομασία APT28, “ένας γνωστός, επικίνδυνος παράγοντας, με βαρύ παρελθόν στις κακόβουλες, βλαβερές, αποσταθεροποιητικές και διαταρακτικές πρακτικές”.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθυμίζει συγκεκριμένα ότι αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ορισμένων “παραγόντων” λόγω των δραστηριοτήτων της ομάδας κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ ή ενεργειών που είχαν στόχο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA).

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Όσον αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη, οι αμερικανικές αρχές συνεργάστηκαν με τη Γερμανία για να μπλοκάρουν τους δρομολογητές που χρησιμοποιούσαν οι δράστες των επιθέσεων, τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τσεχίας κατηγόρησαν σήμερα αυτή την ομάδα Ρώσων χάκερ που ελέγχεται από τη Μόσχα για μια πρόσφατη εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων στις χώρες τους, “μια κακόβουλη συμπεριφορά” στην οποία η ΕΕ υποσχέθηκε να δώσει αυστηρή απάντηση.

Πηγή:ertnews.gr