Την αποφυλάκιση του καταδικασμένου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή κ. Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισε  με βούλευμα του το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με τους δικαστές να λαμβάνουν υπόψη τους τις διατάξεις του άρθρου 105 και τον υπολογισμό της έκτισης, που καθόριζε για την απόλυση υπό όρους, η οποία για περιπτώσεις πρόσκαιρης κάθειρξης οριζόταν στα 3/5 της ποινής. Πρόκειται για υπό όρον απόλυση του 67χρονου, καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών ως αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος, από τη φυλακή, που αποφασίστηκε από το δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας με βάση την ισχύ του Ποινικού Κώδικα του 1950, ο οποίος κυρώθηκε στη δημοτική με το Προεδρικό Διάταγμα 283/1985 και καταργήθηκε τον Ιούλιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχαλολιάκος είχε εισαχθεί από τις φυλακές Δομοκού τον Μάρτιο του 2022 σε ΜΕΘ λόγω covid και είχε νοσηλευθεί επί πολλές ημέρες. Ακολούθως είχε μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους από όπου πλέον πήρε τον δρόμο για την οικία του.

Παράλληλα η αποφυλάκιση του ηγέτη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό πεδίο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανο Κασσελάκη σε ανάρτησή τουνα κάνει λόγο για ατιμωρησία στα Τέμπη, ατιμωρησία στο Μάτι και ατιμωρησία τώρα με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Παύλο Μαρινάκη, να απαντά ότι «τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η Χαριλάου Τρικούπη ήταν πάντοτε σταθερά απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που στάθηκε απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα. Φάνηκε και με το υπόμνημα που καταθέσαμε για τους σπαρτιάτες. Αντίστοιχα η Νέα Αριστερά έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση. «Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Πηγή:ertnews.gr