Στην πιο κρίσιμη φάση της εισήλθε η δίκη στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθηνών, του 30χρονου που κατηγορείται πως την άνοιξη του 2021, προέβη σε σοκαριστικές γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός τετράχρονου αγοριού, στο σπίτι της οικογένειας του παιδιού, στο Αγρίνιο, όπου η μητέρα του εργάζονταν ως νταντά.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις ενώ η δικαστική της εξέλιξη έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο νεαρός, πρωτόδικα στις 24 Απριλίου του 2023, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων σε κάθειρξη επτά ετών και εκτίει την ποινή του σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ η δίκη στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο αφορά στην έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης. Όπως είναι γνωστό, ο νεαρός δικάζεται από την στρατιωτική δικαιοσύνη, μιας και τα όσα του καταλογίζονται φέρεται να τελέστηκαν την περίοδο που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Η χθεσινή ημέρα της δίκης, που ήταν η ένατη δικάσιμος, περιλάμβανε την απολογία του κατηγορουμένου αλλά και την αγόρευση του Εισαγγελέως, που σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε την ενοχή του 30χρονου, όπως το κατηγορητήριο. Ο έγκλειστος τις φυλακές κατηγορούμενος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρνήθηκε τις βαριές κατηγορίες, επέμεινε πως ο πατέρας του παιδιού τον αντιπαθούσε και πως η οικογένειά του, «δασκάλεψε» ουσιαστικά το αγοράκι, ώστε οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί να αποφανθούν εναντίον του. Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει με επάρκεια, από που θα μπορούσε να προέρχεται αυτή η «ξαφνική αντιπάθεια» στο πρόσωπό του.

Οι ισχυρισμοί δεν έγιναν δεκτοί από τον Εισαγγελέα που στην αγόρευση του που διήρκησε σχεδόν δυο ώρες, αναφέρθηκε αναλυτικά στα στοιχεία και τις μαρτυρίες, ενώ αποδόμησε την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου, προτείνοντας τελικά την ενοχή του, όπως το κατηγορητήριο. Φέρεται μάλιστα να σχολίασε πως ο κατηγορούμενος στην απολογία του, δεν φάνηκε να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Στις 22 Μαΐου η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δυο πλευρών ενώ στις 3 Ιουνίου, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

Να σημειωθεί πως έφεση ασκήθηκε από Εισαγγελέα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, ώστε να μην αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στον κατηγορούμενο στο πρωτόδικο δικαστήριο. Το εάν αυτό θα γίνει δεκτό ή όχι θα αποφασιστεί με το τέλος της δίκης που τώρα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.