Μία ποδηλατάδα, μία βόλτα με ποδήλατο στους δρόμους της πόλης με τίτλο «Ride Your Bike»  διοργανώνει την Κυριακή (21 Απριλίου) στις 9 το πρωί o Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Κάθε δράση των Δήμων που αφορά το ποδήλατο και τη μετακίνηση με ποδήλατο εννοείται πως είναι αξιέπαινη.

Κι αυτό διότι κάθε τέτοια εκδήλωση μπορεί να συμβάλει, άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο στο να κατανοήσουμε όλοι ότι το περιβάλλον βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το ιδανικό είναι βέβαια οι Δήμοι να κατανοήσουν ότι απαιτούνται και ποδηλατικές υποδομές (όπως ποδηλατόδρομοι) ώστε να πειστούν οι πολίτες ότι μπορούν σιγά σιγά να αλλάξουν συνήθειες μετακίνησης και να περιορίσουν τη χρήση αυτοκινήτου. Αναμφισβήτητα όμως κάθε δράση για το ποδήλατο κάνει καλό!

Στα χρηστικά της εκδήλωσης, η Ποδηλατάδα «Ride Your Bike» θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2024, όπως προαναφέρθηκε, στις 09:00 με αφετηρία την Πλατεία Σοφούλη και τερματισμό τις «Κολόνες» στη συμβολή της Λεωφόρου Ειρήνης με την οδό Νικολάου Πλαστήρα στην Πεύκη!

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί λοιπόν κατοίκους και επισκέπτες να φορέσουν το κράνος τους και το πιο λαμπρό τους χαμόγελο και να κάνουν ποδήλατο παρέα «σε μια δράση που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν νέο θεσμό για την πόλη».

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Ως νέα δημοτική Αρχή στηρίζουμε κάθε δράση που προάγει την άσκηση και την εξωστρέφεια. Το ποδήλατο είναι ένα υπέροχο μέσο μεταφοράς, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και προσφέρει στο σώμα και το μυαλό άσκηση και ευεξία.

Καλούμε όλους τους δημότες, σωματεία και φορείς της πόλης μας να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία και να απολαύσουμε παρέα, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, αυτή τη βόλτα στους δρόμους της πόλης μας!».

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2106145457 (Τμήμα Αθλητισμού).