Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε μόνιμα στα Φέρμα Ιεράπετρας καθώς δύο 24ωρα μετά την κηδεία του η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου, αποκαλύφθηκε ότι δολοφονήθηκε και μάλιστα με βάναυσο τρόπο μέσα στο σπίτι του.

Όπως μεταδίδει το Cretalive.gr, ο 65χρονος στις 7 Απριλίου βρέθηκε από γείτονά του νεκρός πεσμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος εντός της οικίας του.

Παρότι σε πρώτη φάση δηλώθηκε ως αιτία θανάτου ο καρκίνος που έπασχε, ωστόσο πληροφορίες αλλά και εικόνα από κάμερα ασφαλείας που έφτασε στα χέρια της ασφαλείας Ιεραπετρας καταγράφει 45χρονο άνδρα να μπαίνει 15 λεπτά μετά τις 9 στο σπίτι του Γερμανού φορώντας κουκούλα και γάντια.

Ο 65χρονος που τον γνώριζε φέρεται να του άνοιξε την πόρτα χωρίς να υπάρχει από εκεί και πέρα κάποια πληροφορία σχετικά με το πως εξελίχθηκε η κατάσταση μέχρι και τον θάνατο του Γερμανού. Οι αρχές δυο μέρες μετά την κηδεία του 65χρονου προχώρησαν στην εκταφή της σωρού όπου πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή ενώ τη Δευτέρα το πρωί συνελήφθη ο 45χρονος ο οποίος διαμένει στην Ιεράπετρα.

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τώρα τα κίνητρα αν τελικά αποδειχτεί ότι ο 65χρονος είναι θύμα δολοφονίας από τον 45χρονο. Υπάρχουν ήδη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κάποια σενάρια που έχουν αποκλειστεί εξ αντικειμένου όπως αναφέρουν στο neakriti.gr αστυνομικές πηγές ωστόσο η υπόθεση διερευνάται και σε άλλες κατευθύνσεις όπως και σε αυτό της ληστείας αλλά και άλλες που δεν είναι ανακοινώσιμες από τις πηγές.

Ο 65χρονος Γερμανός φιλέλληνας αγαπούσε την Κρήτη και την Ιεράπετρα και είχε επιλέξει να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στα Φέρμα, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με τους πόνους που τον βασάνιζαν ως καρκινοπαθής τελικού σταδίου.

Τα τελευταία χρόνια ζώντας με την αρρώστια ο 65χρονος, είχε εξασφαλίσει τη φροντίδα μιας κοπέλας που διατηρεί με την οικογένεια της ταβέρνα πολύ κοντά στο σπίτι του. Εκείνη του πήγαινε καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό και φρόντιζε για τα φάρμακα και τις παυσίπονες ενέσεις του.