Το νέο supermini της Renault διατίθεται σε νέα τιμή στην έκδοση Authentic SCe 65, με σύγχρονο 1.000άρη κινητήρα και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, με 16 εκατομμύρια πωλήσεις. Αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη.

Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα στη σύγχρονη μορφή του, αποτελεί την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault.

Τώρα το νέο Renault Clio καθίσταται πιο προσιτό από ποτέ. Εφοδιασμένο, με τον σύγχρονο, βενζινοκινητήρα 1.0 SCe, διατίθεται αποκλειστικά στην εισαγωγική έκδοση Authentic, σε νέα μοναδική τιμή στις 16.980 ευρώ και με 133 ευρώ τον μήνα.

Ο ατμοσφαιρικός, τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας, αποδίδει 65 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 95 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ. και καθίσταται ιδανικός για αστικές μετακινήσεις, καθώς, άλλωστε, έχει να κινήσει ένα πολύ ελαφρύ αμάξωμα με καθαρό βάρος που μόλις που ξεπερνάει τον 1 τόνο (1.028 κιλά).

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικές επιδόσεις, αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, με τη μικτή τιμή της να μην ξεπερνάει τα 5,3 λτ./100χλμ.

Παράλληλα, με εκπομπές ρύπων έως 119 γρ./χλμ. το Clio SCe 65 Authentic δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, ενώ έχει και ελευθέρας καθημερινά στον πράσινο δακτύλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η γκάμα Renault Clio πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, 3 έτη δωρεάν οδικής βοήθειας και δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες.

Πιθανότατα να μην υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή από τώρα για να κάνει κάποιος δικός του το νέο Renault Clio.