Η Livia Voigt είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Πήρε τον τίτλο από τον 19χρονο Clemente Del Vecchio και είναι μόλις έναν μήνα μεγαλύτερη από αυτόν.

Είναι σπάνιο κατόρθωμα να γίνεις δισεκατομμυριούχος, ειδικά σε νεαρή ηλικία. Ο «μέσος» δισεκατομμυριούχος είναι 66 ετών και ο γηραιότερος στις τάξεις τους είναι 102 ετών. Παρ’ όλα αυτά, λίγοι και εκλεκτοί έχουν γίνει πάμπλουτοι πολύ νέοι.

Φέτος, οι 25 νεότεροι άνθρωποι στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes είναι έως 33 ετών. Αθροιστικά, κατέχουν 110 δισεκατομμύρια δολάρια. Μερικοί από αυτούς είναι αυτοδημιούργητοι, έχοντας ιδρύσει αξιόλογες επιχειρήσεις, όπως η Snap (Evan Spiegel, 33 ετών), η Gymshark (Ben Francis, 31 ετών) και η Oculus VR (Palmer Luckey, 31 ετών).

Οι περισσότεροι είχαν μεγάλη βοήθεια. Για πρώτη φορά από το 2009, όλοι οι δισεκατομμυριούχοι κάτω των 30 ετών κληρονόμησαν την περιουσία τους – αποτέλεσμα του ότι ορισμένοι αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες… γέρασαν μέχρι τα 30 τους και σημάδι ότι η «μεγάλη μεταφορά πλούτου» έχει αρχίσει.

Η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο είναι, όπως αναφέρθηκε, η Βραζιλιάνα Livia Voigt. Μόλις 19 ετών και φοιτώντας ακόμη στο κολέγιο, η αξία της περιουσίας της εκτιμάται σε 1,1 δισ. δολάρια χάρη στο μειοψηφικό της μερίδιο στην εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού εξοπλισμού WEG, την οποία είχε ιδρύσει ο αείμνηστος παππούς της. Αυτή και η μεγαλύτερη αδελφή της, η Dora Voigt de Assis, 26 ετών, είναι δύο από τα επτά νέα πρόσωπα μεταξύ των 25 νεότερων δισεκατομμυριούχων και δύο από τους 18 κληρονόμους σε αυτό το σύνολο.

Οι πλουσιότεροι από τους κληρονόμους είναι οι Ιρλανδοί αδελφοί Mistry, ηλικίας 25 και 27 ετών, οι οποίοι εκτιμάται ότι αξίζουν 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας χάρη στον όμιλο Tata Sons, με έδρα τη Βομβάη, ο οποίος εκτείνεται στην πληροφορική και στις επικοινωνίες, στη μηχανική και στην ενέργεια. Έλαβαν τα μειοψηφικά τους μερίδια στην Tata μετά τον θάνατο του πατέρα τους Cyrus Mistry το 2022, ο οποίος πέθανε λιγότερο από τρεις μήνες μετά τον παππού τους Pallonji Mistry.

Δεν είναι οι μόνοι νέοι δισεκατομμυριούχοι που εντάχθηκαν στη λίστα τα τελευταία τρία χρόνια λόγω του θανάτου ενός πατέρα. Ο Ιταλός Clemente Del Vecchio, 19 ετών, έλαβε ένα μεγάλο μερίδιο στην ιταλογαλλική εταιρεία κατασκευής της Ray-Ban, EssilorLuxottica, μετά τον θάνατο του Leonardo Del Vecchio το 2022. Οι αδελφοί του Leonardo Maria, 28 ετών, και Luca, 22 ετών, κληρονόμησαν επίσης περιουσίες, όπως και τρία μεγαλύτερα αδέλφια του. Στη συνέχεια εμφανίζεται η Sophie Luise Fielmann, 29 ετών, Γερμανίδα κληρονόμος της Fielmann AG, μιας περιουσίας γυαλιών οράσεως που άφησε ο πατέρας της, Günther Fielmann, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 84 ετών.

Όπως αναφέρθηκε, η Livia Voigt είναι 19 ετών. Κατάγεται από τη Βραζιλία και η καθαρή περιουσία της εκτιμάται σε 1,1 δισ. δολάρια.

Έναν μήνα νεότερη από τον Clemente Del Vecchio, είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Όπως και η αδελφή της, Dora, κατέχει το 3,1% της WEG (του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλεκτρικών κινητήρων στη Λατινική Αμερική) και έχει αποκομίσει εκατομμύρια από τα μερίσματα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον παππού της Werner Ricardo Voigt μαζί με τους εκλιπόντες δισεκατομμυριούχους Eggon Joao da Silva και Geraldo Werninghaus.

Η WEG, μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο, πολυεθνική, με εργοστάσια σε περισσότερες από δέκα χώρες, το 2022 είχε έσοδα περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Livia δεν κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο ή οποιαδήποτε εκτελεστική θέση στη WEG. Αυτή τη στιγμή φοιτά στο πανεπιστήμιο, σπουδάζοντας Ψυχολογία.