Οι Μιτς Έβανς και Νικ Κάσιντι σημείωσαν το 1-2 στους δρόμους του πριγκιπάτου έπειτα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια. Τρίτος ο Φαντούρν.

Οι δύο οδηγοί της Jaguar έδειξαν ήδη από τις ελεύθερες δοκιμές ότι είχαν τον απαραίτητο ρυθμό για να επικρατήσουν στο e-prix του Μονακό. Ωστόσο λάθη τους σε κρίσιμες στιγμές των κατατακτήριων αλλά και ο καταπληκτικός γύρος του Βερλάιν, τους στέρησαν την πρώτη σειρά εκκίνησης.

Αυτό, όμως, δεν έδειξε να τους πτοεί στο παραμικρό. Οι δύο Νεοζηλανδοί ήταν οι μόνοι teamates στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Και επεφύλασσαν μία δυσάρεστη έκπληξη για τον αγώνα στους αντιπάλους τους. Έπειτα από την εκκίνηση, ο Βερλάιν έστριψε πρώτος στην Ste Devote, με τον Φαντούρν πίσω του.

Ο Έβανς προσπέρασε τον Κάσιντι στην εκκίνηση και κρατιόταν σε απόσταση αναπνοής από τον Φαντούρν. Οι δύο Jaguar περίμεναν τα attack modes για να εφαρμόσουν το σχέδιό τους. Πρώτα ο Βερλάιν και έπειτα ο Φαντούρν πήραν τα πρώτα τους, πέφτοντας πίσω από τον Κάσιντι.

Αμέσως ο Έβανς -που είχε περάσει στην πρωτοπορία- άνοιξε τον ρυθμό του, με τον Κάσιντι να κρατάει πίσω τους αντιπάλους των Jaguar. Ο τελευταίος φρόντισε να αφήσει αρκετό περιθώριο στον Έβανς ώστε να πάρει τα δύο attack modes του στους γύρους 11 και 13 χωρίς να χάσει την πρωτοπορία!

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Έβανς να ανταποδώσει τη χάρη στον Κάσιντι. Άφησε τον teammate του να περάσει μπροστά και καθυστέρησε εκείνος τους αντιπάλους τους. Έτσι οι δύο Jaguar ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική αυτή διαδικασία χωρίς να χάσουν θέση!

Στο τέλος του δεύτερου attack mode του ο Κάσιντι άφησε τον Έβανς να περάσει μπροστά και οι δύο Νεοζηλανδοί σημείωσαν το 1-2 στο e-prix με το μεγαλύτερο πρεστίζ. Τρίτος τερμάτισε ο Φαντούρν, ενώ ο Βερλάιν είδε πέμπτος την καρό σημαία, έχοντας χάσει άλλη μία θέση από τον Βερν.

Στην βαθμολογία ο Βερλάιν προηγείται με 102 βαθμούς έναντι 95 και 89 των Κάσιντι και Ντένις αντίστοιχα. Επόμενο e-prix είναι εκείνο του Βερολίνου στις 11 Μαΐου.