Η νευρικότητα επιστρέφει για τα καλά στο ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιμένει στην  πατριωτική στροφή για να μαζέψει τη δυσαρέσκεια που πιστεύει ότι αναπτύσσεται στο κεντροδεξιό και δεξιό ακροατήριο.

Το αντι-tiktok που έφτιαξε ο κ. Κασσελάκης εν μέσω περιοδείας στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας για να απαντήσει στο Κυριάκο Μητσοτάκη για πολλούς εντός και εκτός κόμματος πρόδωσε εν μέρει και την στρατηγική προσέγγιση του δυσαρεστημένου ακροατηρίου που οδεύει από την γαλάζια κάλπη προς την αποχή.

Ο κ. Κασσελάκης επιστράτευσε για μια ακόμη φορά το σκύλο του Φάρλι για να… μην την χαρακτηρίσει κομματόσκυλο όπως χαρακτηρίζει  συνήθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον δικό του σκύλο τον Πίνατ και μπήκε στο θηριώδες τζιπ του για να συνεχίσει την ανάρτησή του ακριβώς όπως συνήθως αρχίζει τα δικά του βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός.

Η προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να διακωμωδήσει τον πρωθυπουργό ήταν εμφανής, όπως όμως εμφανές ήταν και το άγχος του να δείξει ότι και εκείνος μπορεί να το κάνει εξίσου καλά με εκείνον.

Σε κάθε περίπτωση η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο ελιγμός της επίσκεψης Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου βοήθησε καταλυτικά στην ενίσχυση του προφιλ της πατριωτικής Αριστεράς στο φόντο και της συγκυρίας όπως επισημαίνουν κομματικές πηγές της έλευσης του Αλβανού προέδρου στην Αθήνα.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση- και προσωπικά ο αρχηγός της- ανεβάζοντας ψηλά στην ατζέντα και τα εθνικά θέματα, εμβολίζει το «πατριωτικό» προφίλ Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για «πατριδοκαπηλεία».

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος στο ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις που εκφράζονται πλέον και δημόσια για την περίπτωση του άλλοτε κραταιού καραμανλικού στελέχους Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Η εμφάνισή του στο ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης έδωσε περαιτέρω τροφή στα σενάρια για μεγαλύτερη αξιοποίησή του από τον κ. Κασσελάκη με ορίζοντα την πλήρη επαναδραστηριοποίησή στην πολιτική σκηνή με ενεργότερο ρόλος το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα είπε περί «παγωτού που σκοτώνει» για να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του κόμματος και τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης για τους «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά (στα Τέμπη)» προκάλεσαν νέο γύρω εσωστρέφειας με τον κ. Σπηλιωτόπουλο να εμφανίζεται σε ρόλο άτυπου εκπροσώπου του προέδρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση ούτε και δήλωση εκ μέρους του κόμματος γεγονός που μαρτυρά σε ένα βαθμό και την οριζόντια ενόχληση που εκδηλώνεται εσωτερικά για το πρόσωπο του πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Την εμφάνιση Σπηλιωτόπουλου σχολίασε άκρως δηκτικά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο action24, ο οποίος υπενθύμισε με νόημα ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ και η σχέση του με το κόμμα είναι για την ώρα επαγγελματική ως στρατηγικός αναλυτής δίπλα στον κ. Κασσελάκη και με έμμισθη σχέση μέσω της εταιρείας του.

«Δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είμαι. Από που κι ως που θα βγω εγώ πρώην Βουλευτής να σχολιάσω τη δήλωση του συμβούλου επικοινωνίας» είπε ο κ. Ζαχαριάδης για να επαναφέρει τον κ. Σπηλιωτόπουλο στη θέση του λέγοντας ότι για το πολύ καλό παγωτό έχει ακούσει άλλη φράση και ο «καθένας να οριστεί και να περιοριστεί στο αντικείμενό του».

Η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να βγαίνει εκτός ελέγχου με ακόμη ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο στενό κύκλο του κ. Κασσελάκη να θέτει ουσιαστικά εκτός κόμματος με δική τους ευθύνη τους κυρίους Σπίρτζη και Βασιλειάδη για τις αποστάσεις που παίρνουν από τις υπερβολικές δηλώσεις του προέδρου.

Ο λόγος για τον Θανάση Οικονόμου, μέλος της χρυσής… 11άδας στελεχών που παρουσίασε στα τέλη της περασμένης χρονιάς το περιβάλλον του προέδρου.

Ο κ. Οικονόμου επανάφερε το επιχείρημα της «προσωπικής πικρίας» που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Αντώναρος πριν από μερικούς μήνες για τα στελέχη που αποχωρούσαν από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζουν προσωπικές πικρίες… με το ενάμιση πόδι απ’ έξω από μόνοι τους, κανείς δεν τους κρατάει» είπε χαρακτηριστικά προγράφοντας ουσιαστικά την πορεία των δυο πολύπειρων και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους ο κ. Τσίπρας είχε εμπιστευτεί σε πολύ κρίσιμα υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Οι προγραφές των Σπίρτζη και Βασιλειάδη από τον κ. Οικονόμου εντυπώθηκαν με ακόμη πιο σαφή τρόπο όταν είπε ότι «δεν εκφράζουν το κόμμα επειδή κάποτε ήταν υπουργοί».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε τις δηλώσεις Οικονόμου τις οποίες χαρακτήρισε βαθύτατα προσβλητικές και προβληματικές.

«Θέλει μια προσοχή απέναντι στους ανθρώπους που βρήκε μέσα στο κόμμα» είπε το μέλος της πολιτικής γραμματείας διερωτώμενος «που αποσκοπεί αυτό το κλίμα; Έχουμε κομματόμετρο;».

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα με τους κυρίους Σπηλιωτόπουλο και Αντώναρο να είναι εκείνοι που σηκώνουν το επικοινωνιακό βάρος για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ έστω και για ένα 24ωρο δεν είναι ευχάριστη για πολλούς εντός του κόμματος με τα στελέχη της παλαιάς φρουράς να μη φαίνονται διατεθειμένα να μείνουν με κλειστό το στόμα, όσο και αν το μορατόριουμ είναι σε πλήρη ισχύ για τις 30 ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες.