Φορολογικές Δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Αναλυτικά η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος για το 2024, που αφορά σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δοθεί φέτος παράταση. Αυτό σημαίνει ότι η επίσημη προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 λήγει στις 25 Ιουλίου 2024.

Στις 31 Ιουλίου 2024 θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες 8 δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2025.

Για την υποβολή της δήλωσης πρέπει να μπουμε στην πλατφόρμα  https://www.aade.gr/ και να επιβεβαιώσουμε α προσωπικά μας στοιχεία.

– Συμπληρώνουμε τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.

– Συμπληρώνουμε το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.

-Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.

-Υποβάλω τη δήλωση.

-Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Από τον ίδιο ιστότοπο της ΑΑΔΕ μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα Εκκαθαριστικά Σημειώματα/Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου για τα οικονομικά έτη 2003 και προηγούμενα.