Η Italdesig παρουσίασε στο Πεκίνο ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο με στοιχεία λιμουζίνας στο πίσω μέρος.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου μας έχει προσφέρει αρκετά ενδιαφέροντα μοντέλα και concepts. Μερικά από αυτά μάλιστα μπορεί να φαίνονται πολύ φουτουριστικά, ωστόσο δείχνουν κατά κάποιο τρόπο τη διάθεση των σχεδιαστών για τα αυτοκίνητα των επόμενων δεκαετιών.

Ένα από τα σχέδια που έκαναν εντύπωση είναι το Quintessenza της Italdesign. Η ιταλική εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό οχημάτων και με το πρωτότυπο αυτό μοντέλο της που παρουσίασε στο Beijing Auto Show, έδειξε για μια ακόμα φορά τις σχεδιαστικές καινοτομίες, αλλά και τη μελλοντική εργονομία των αυτοκινήτων.

Το αυτοκίνητο είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος πλησιάζοντας σε διαστάσεις ένα τετράθυρο σεντάν. Αρκετά είναι τα LED φώτα και τοποθετημένα στο κέντρο, στα άκρα και το κάτω μέρος της μάσκας, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει μια μονοκόμματη μπάρα LED. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το πίσω μέρος μπορεί να αφαιρεθεί.

Μόλις αφαιρεθεί το πίσω αμάξωμα, τα πίσω καθίσματα γυρίζουν 180 μοίρες και οι επιβάτες έχουν αρκετό χώρο να αναπαυθούν σαν να βρίσκονται στο καθιστικό του σπιτιού τους. Εκτός από αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό, στο εσωτερικό του Quintessenza συναντάμε υψηλής ποιότητας δέρμα, τεράστια οθόνη infotainment τελευταίας τεχνολογίας, τιμόνι αεροπορικού τύπου με ειδική θήκη για το smartphone και εφαρμογή εξειδικευμένη για το αυτοκίνητο.

Στο τεχνικό κομμάτι το φουτουριστικό μοντέλο της Italdesign είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 150 kWh και είναι δομημένη πάνω στην πλατφόρμα 800 V για πολύ γρήγορη φόρτιση.

Διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω που αποδίδουν συνολικά 778 ίππους. Οι επιδόσεις είναι ισχυρές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία είναι στα 750 χιλιόμετρα. Επειδή όμως αυτό είναι απλά ένα σχέδιο κανείς δεν ξέρει πραγματικά αν ισχύουν αυτά τα νούμερα.