Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο ανεξάρτητος βουλευτής, που εκλέχθηκε με τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με το άρθρο 157ΠΚ.

Ο κ. Φλώρος επέστρεψε στην ΓΑΔΑ όπου και πέρασε το βράδυ του κρατούμενος, στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας.

Η πρωτοφανής επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη στην αίθουσα του Κοινοβουλίου της Βουλής των Ελλήνων η ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αρχηγού της  «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου και του ανεξάρτητου Βουλευτή Μπαράν Μπουχράν.

Ο Κ.Φλώρος και ο βουλευτής της Ελληνική Λύσης φαίνεται να είχαν αρχικά κάποιον λεκτικό διαπληκτισμό εντός της Ολομέλειας, καθώς όπως υποστηρίζουν φαίνεται να υπάρχει κάποιο οικογενειακό προηγούμενο μεταξύ τους (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Ο Β. Γραμμένος βγήκε έξω από την αίθουσα τως Ολομέλειας και ακολούθησε όπως φαίνεται στις φωτό αλλά και σε βίντεο που κυκλοφορούν ο Κ. Φλώρος με τα πνεύματα ήδη ανεβασμένα και άγρια διάθεση. Είναι χαρακτηριστικές και οι φωτό με άλλους βουλευτές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Εξω από την πόρτα της Ολομέλειας ξεκίνησε και η λογομαχία.

Ο αστυνομικός επιχείρησε να τους ηρεμήσει και μπήκε ανάμεσα τους με τον ανεξάρτητο βουλευτή να γρονθοκοπεί τον βουλευτή Γραμμένο, να τον πιάνει από τον λαιμό και να τον πετά κάτω. Όλα αυτά μπροστά σε άλλους βουλευτές που πραγματικά παρακολουθούσαν έκθαμβοι τα όσα πρωτοφανή συνέβαιναν.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Κ. Φλώρος υποστήριξε ότι ο Β. Γραμμένος μίλησε με αισχρολογίες για τη μητέρα του, διάλογο ωστόσο που διαψεύδει επισήμως με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι!
Κ. Φλώρος: Άντε…
Β. Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.

Εν τω μεταξύ, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγο πριν ο ανεξάρτητος βουλευτής γρονθοκοπήσει τον Β. Γραμμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φλώρος, μαινόμενος, φέρεται να φώναζε «δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου, ρε κ@@@@@@».

Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν, ο Κ. Φλώρος φέρεται να συνέχιζε, λέγοντας «εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου, ρε κ@@@@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@@@@! Τη μάνα μου, ρε; Θα σε γ@@@@@»!

Λόγια πεζοδρομίου και χυδαίες ύβρεις που δεν περιμένει κανείς να ακούσει στη Βουλή.

Η Ελληνική Λύση διαψεύδει, κάνοντας λόγο για αναληθή δημοσιεύματα και ευφάνταστο διάλογο, τον οποίο επινόησε ο κατηγορούμενος, δηλαδή ο ανεξάρτητος βουλευτής πρώην Σπαρτιάτης, ως γραμμή υπεράσπισης.

Ο  κ. Γραμμένος οδηγήθηκε αρχικά στο Ιατρείο της Βουλής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει «κάταγμα των ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμειοκλειδικής άρθρωσης, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής, καθώς επίσης και άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός και των ρινικών κόλπων».

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Φλώρος απομακρύνθηκε από το σημείο από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στην κρατική ασφάλεια, αφού παρενέβη ο Κ. Τασούλας ο οποίος αρχικά απέβαλε για 15 ημέρες τον Κ. Φλώρο και εν συνεχεία έκρινε ότι έχει παραβιαστεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του και έτσι κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή η προσαγωγή του από τη Φρουρά της Βουλής και η μεταφορά του στη ΓΑΔΑ.

Λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας πήγαν στο νοσοκομείο και εν συνέχεια οδήγησαν τον κ. Γραμμένο στη ΓΑΔΑ, εκεί όπου φέρεται να κατέθεσε πως «η επίθεση που δέχθηκα πραγματοποιήθηκε, με σκοπό να με  εμποδίσει να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως βουλευτής».

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Κωνσταντίνου Φλώρου, μεταξύ άλλων, ανέφεραν πως «δεν υπάρχει κανένα πολιτικό η κομματικό κίνητρο» και πως «ελπίζουμε από όλες τις πλευρές να υπάρξει μια δημόσια τοποθέτηση σε σχέση με το τι προηγήθηκε, προκειμένου σε έναν άνθρωπο ο οποίος χαρακτηρίζεται από μια ποιότητα ήθους, να οδηγηθεί σε μια τέτοιου είδους έκρηξη».