Στις εταιρείες SmartLoC και Caroo θα κατευθύνει τις πρώτες του επενδύσεις, 300.000 ευρώ έκαστη, το Loggerhead Ventures Fund, το επενδυτικό fund από τη Θεσσαλονίκη με το περιβαλλοντικό πρόσημο.

Η SmartLoC έχει αναπτύξει τεχνολογία που αυτοματοποιεί τις διαδικασίες διεθνούς εμπορίου σε σχέση με τις πληρωμές (international trade payments), ενώ συνδέεται με έξυπνα συμβόλαια και διαδίκτυο των πραγμάτων. Με τις λύσεις της μάλιστα μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των logistics.

Στην περίπτωση της Caroo, με καταγωγή από την Αθήνα, την προσοχή του Loggerhead Ventures Fund προσέλκυσε το μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, που αξιοποιεί τον στόλο επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων –οι οποίες αντιμετωπίζουν θέματα εποχικότητας- για την εφαρμογή του car sharing που έχει αναπτύξει, χωρίς να χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις σε πάγια. Αυτή την περίοδο το Loggerhead Ventures Fund πραγματοποιεί το σχετικό due dilligence.  Με τη λύση της η Caroo βοηθά στο να κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα στις πόλεις και οι άνθρωποι να περιορίζουν τη χρήση του αυτοκινήτου μόνο στις περιπτώσεις όπου πραγματικά το χρειάζονται. Η Caroo διαθέτει μάλιστα μια ομάδα με μεγάλο αποτύπωμα στον χώρο του αυτοκινήτου.

Second closing

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος και general partner του Loggerhead Ventures Fund, Βαγγέλης Κοσμίδης, έκανε γνωστό, μιλώντας στο πλαίσιο της Beyond, πως το fund κάνει second closing, είναι έτοιμο δηλαδή να δεχθεί επιπλέον ιδιώτες επενδυτές στο σχήμα.

Σημειώνεται πως το fund, που λειτουργεί από τον Φεβρουάριο, διαχειρίζεται κεφάλαια 10 εκατ. ευρώ, με στόχο χρηματοδότησης 10-15 startups και δημιουργήθηκε υπό το AccelerateTT της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων. Ιδρυτές και διαχειριστές του είναι ο Βαγγέλης Κοσμίδης, ο Βασίλης Ανδρέου και ο Γρηγόρης Χατζηκώστας.