Καθαρίστε τους ενοχλητικούς λεκέδες από σκληρό νερό στο ντους με ένα υλικό που υπάρχει στην κουζίνα σας

Πολλοί αναζητούν λύσεις για τον καθαρισμό του σπιτιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά μέσα από δημοφιλή βίντεο στο TikTok. Ωστόσο, πριν εφαρμόσουμε οποιοδήποτε κόλπο, καλό είναι να συμβουλευτούμε πρώτα ειδικούς στον καθαρισμό για να επιβεβαιώσουμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του.

Το τελευταίο κόλπο που έχει ξετρελάνει τους χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιεί μόνο λαδόκολλα για να απομακρύνει τους ενοχλητικούς λεκέδες από σκληρό νερό στην ντουζιέρα.

Ποιος θα το φανταζόταν; Αν αυτό το έξυπνο κόλπο για τον καθαρισμό της ντουζιέρας και των ειδών υγιεινής δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό @thekwendyhome στο TikTok και φαίνεται πως είναι πολύ αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το κόλπο όντως λειτουργεί. Η ειδικός καθαρισμού στο Fantastic Services, Petya Holevich, εξηγεί ότι το μυστικό βρίσκεται στην επίστρωση κεριού της λαδόκολλας.

«Οι λεκέδες από σκληρό νερό συνήθως προκαλούνται από συσσώρευση ορυκτών σε ανοξείδωτο ατσάλι. Ένα ιδανικό προϊόν για τον καθαρισμό αυτών των λεκέδων είναι το κερί ή η λαδόκολλα, η οποία είναι ένα αδιάβροχο χαρτί καλυμμένο με παραφίνη και απωθητικό του νερού. Το κερί ή η σιλικόνη αφήνει ένα αόρατο φιλμ που απωθεί όχι μόνο τους λεκέδες από νερό αλλά και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Γι’ αυτό αυτά τα προϊόντα είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των λεκέδων από σκληρό νερό».

«Η λαδόκολλα είναι το καλύτερο καθαριστικό προϊόν για τους λεκέδες από σκληρό νερό. Και είναι επίσης πολύ εύκολη στη χρήση», εξηγεί η Petya. «Για να τη χρησιμοποιήσετε για αυτόν τον σκοπό, τσαλακώστε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τρίψτε το πάνω στην επιφάνεια που έχει λεκέδες. Προτού το κάνετε αυτό, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού από την επιφάνεια με ένα καθαριστικό μπάνιου, καθώς η λαδόκολλα δεν θα λειτουργήσει εάν υπάρχει συσσωρευμένο σαπούνι. Συνεχίστε να τρίβετε την επιφάνεια μέχρι τα είδη υγιεινής καθαρίσουν εντελώς».

Ξεχάστε τα ακριβά προϊόντα καθαρισμού. Η λαδόκολλα μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από σκληρό νερό.