Στη Nissan, προετοιμάζονται για την παρουσίαση του επανασχεδιασμένου Qashqai η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου (τρέχοντος έτους). Τι να περιμένουμε από τη νέα εμφάνισή του;

H τρίτη γενιά του Qashqai παρουσιάστηκε εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το 2021. Δεν ήταν η καλύτερη συγκυρία για την εμπορική πορεία του, ωστόσο αυτή αποδείχτηκε πολύ καλή στη συνέχεια.

Στη Nissan, αποφάσισαν να ανανεώσουν το δημοφιλές SUV μοντέλο ώστε να διατηρηθεί στην επικαιρότητα της κατηγορίας. Η εταιρεία ολοκλήρωσε τη διαδικασία εξέλιξής του και πλέον είναι έτοιμη να το παρουσιάσει επίσημα.

Οι άνθρωποι της ρωσικής ιστοσελίδας Kolesa οι οποίοι ειδικεύονται στη δημιουργία ψηφιακών φωτογραφιών για τα νέα ή επανασχεδιασμένα μοντέλα, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν κάθε φορά, ασχολήθηκαν με το επανασχεδιασμένο Qashqai παρουσιάζοντας τις σχετικές φωτογραφίες.

Σε αυτές μπορούμε να δούμε ότι στο εμπρός μέρος θα υπάρχει καινούργια γρίλια, και μεγαλύτερη σε διαστάσεις από αυτή που διαθέτει τώρα το μοντέλο. Ο προφυλακτήρας του θα είναι πιο ευρύς και πιο πολύπλοκος σχεδιαστικά, με περισσότερα ανοίγματα και εισαγωγές αέρα. Επίσης, διαφορετικής σχεδίασης είναι και τα εκεί φώτα.

Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές αφορούν στα φώτα και στον προφυλακτήρα ο οποίος έχει διαμορφωμένο νέο αεροδυναμικό διαχύτη. Εκτός αυτών των στοιχείων, προφανώς το επανασχεδιασμένο Qashqai θα διατίθεται με νέα χρώματα για το αμάξωμά του όπως και με νέας σχεδίασης τροχούς, σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα.

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο μοντέλο θα έχει σχεδιαστικές αλλαγές στο ταμπλό, στο τιμόνι και στο σύστημα ενημερωδιασκέδασης. Επίσης, θα έχει νέες ταπετσαρίες, ενώ τα συστήματα ασφάλειας των επιβατών και λοιπόν χρηστών του δρόμου, όπως και υποβοήθησης του οδηγού, θα είναι αναβαθμισμένο.

Το επανασχεδιασμένο Qashqai θα διατίθεται με τους ίδιους κινητήρες, ενώ εντός του 2025 θα παρουσιαστεί και η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοσή του, όπως έχει ανακοινώσει η ιαπωνική εταιρεία.