Παραδοσιακοί χοροί από την περιοχή της Προποντίδας παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 24 Απριλίου στην ανθοέκθεση του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης από τον Μικρασιατικό σύλλογο Μενεμένης-Αμπελοκήπων “Αγία Παρασκευή” και το χορευτικό του τμήμα.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί από την Προποντίδα και τα νησιά του Μαρμαρά, με τους χορευτές να φορούν τις γιορτινές φορεσιές, αστικού τύπου, της περιοχής. Η συμμετοχή του συλλόγου στην Ανθοέκθεση ήρθε σε συνέχεια της συμμετοχής του προ ημερών στην παράσταση “Εαρινά Αντέτια”.

Επισημένεται ότι οι  πολιτιστικές εκδηλώσεις θα συνεχίσουν σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου στις 19.30 με ένα πρόγραμμα παραδοσιακών ασμάτων από τη χορωδία του Μικρασιατικού συλλόγου Μενεμένης-Αμπελοκήπων “Η Αγία Παρασκευή”, με παραδοσιακούς χορούς της Γεωργίας από τον πολιτιστικό σύλλογο “Η Γεωργία”, παραδοσιακούς χορούς από το λαογραφικό όμιλο Αμπελοκήπων, με την βραδιά να κλείνει με λαϊκό μουσικό πρόγραμμα από τους κα Κατερίνα Κυριακού, κ. Βασίλη Φυλλαρίδη και το καλλιτεχνικό τους σχήμα. Η ανθοέκθεσης λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 μέχρι και τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι και τις 22:00, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή από τις 09:00 μέχρι και τις 22:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Πηγή:greekhumans.com