Απάντηση στις πληροφορίες που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες τη δημοσιότητα περί αποστολής του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος Crotale στη Γαλλία, για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, έδωσε ο Νίκος Δένδιας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Ναι» στην αποστολή στην Γαλλία του αντιαεροπορικού συστήματος Crotale που διαθέτει ο Στρατός Ξηράς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Νίκος Δένδιας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποστολής αντιαεροπορικών συστημάτων Crotale στη Γαλλία με πυραύλους απάντησε χωρίς περιστροφές ότι «Αν η Γαλλία διατυπώσει εγγράφως το προφορικό αίτημα για την παροχή Crotale, για την προστασία του Παρισιού, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα μας θα συναινέσει».

Όπως επεσήμανε, «αλίμονο αν εμείς, η χώρα που έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία με την γαλλική δημοκρατία δεν βοηθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που εκπροσωπούν ό,τι το ελληνικό στον κόσμο αυτό», διευκρινίζοντας ότι η απουσία για μικρό χρονικό διάστημα δε θα αποδυναμώσει την αεράμυνα της χώρας.

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε και για το θέμα παραχώρησης των S-300 στην Ουκρανία λέγοντας ότι «τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν θα μεταφερθούν Patriot, δεν θα μεταφερθούν S-300, η χώρα δεν πρόκειται να στερηθεί αυτά που είναι απαραίτητα για την άμυνά της και την προστασία των καίριων συμφερόντων της πατρίδας μας».