Προς το Καλλιμάρμαρο οδεύει η ολυμπιακή φλόγα για την τελετή παράδοσής της από την Ελλάδα στη Γαλλία και στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής “PARIS 2024” Τόνι Εστανγκέ.

Δείτε εδώ LIVE την τελετή παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Στην εμβληματική εκδήλωση που παρουσιάζει ο Νίκος Αλιάγας κυριαρχούν η παρουσία της Νάνας Μούσχουρη που ερμηνεύει τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ που ερμηνεύουν τον Ολυμπιακό Ύμνο και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου» με τον τενόρο Μπάμπη Βελισσάριο.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Ολυμπιακό Φως από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τελευταίο Λαμπαδηδρόμο τoν αρχηγό της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννη Φουντούλη και τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Λόγω της τελετής, έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές αυτοκινήτων γύρω από το Καλλιμάρμαρο. Ειδικότερα, πραγματοποιείται πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης αυτών, (με εξαίρεση τα οχήματα που θα συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία), στις παρακάτω οδούς περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

Κατά τις ώρες 00:01′ της Πέμπτης 25-4-2024 έως την 22:00′ ώρα της Παρασκευής 26-4-2024:

•Κατά τις ώρες 00:01′ έως 22:00′ της Παρασκευής 26-4-2024:

•Κατά τις ώρες 17:00′ της Παρασκευής 26-4-2024, έως το πέρας της εκδήλωσης:

– Λεωφ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από την Λεωφ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Αρδηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.– Αρδηττού, καθ΄ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.– Ηρ. Αττικού, καθ΄ όλο το μήκος της.